Samstag, 1. Mai 2021

Podjela bodova u derbiju

 



FK Velež – FK Borac 1:1

Stadion Rođeni

Gledalaca: prodato 11.894 ulaznice

Strijelci: Brandao 57′ za Velež, Vranješ penal 89′ za Borac

Sudija: Zoran Grbić (Prijedor)

Žuti kartoni: Zvonić, Hasanović Ovčina, Anđušić, Radović (FK Velež), Uzelac, Ćosić (FK Borac)

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Pršeš (Cheshmedjiev 69.), Ovčina, Georgijiević (Cvijanović 80.), Brandao (Radović 69.), Anđušić, Ferreyra, Hasanović, Vehabović. Trener: Feđa Dudić.

FK Borac: Pavlović (Lakić 40.), Uzelac, Ćorić (Dujaković 54.), Ziljkić (Moraitis (79.), Ćosić, Vojnović, Brtan (Meleg 79.), Subić, Vranješ, Mehanović, Zakarić. Trener: Marko Maksimović.

Velež je bio blizu pobjede i prvog mjesta na tabeli, ali je Borac došao do izjednačenja golom Vranješa u 89. minuti iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca.

Velež je prvi zaprijetio u 9. minuti. Edo Vehabović je nakon duge akcije odlično šutirao na gol Borca i promašio ga za koji centimetar,

Borac je pet minuta kasnije bio blizu vođstva. Ziljkić je izveo korner, a Uzelac glavom šutirao tik pored gola domaćih.

Iz izjednačenog i tvrdog prvog poluvremena vrijedi još spomenuti prilike Hasanovića kod Veleža, odnosno slobodni udarac Ziljkića kod Borca, ali se rezultat nije mijenjao.

“Rođeni” su poveli iz prve prave prilike u nastavku, a strijelac je bio Brandao u 57. minuti. Nakon brze akcije po desnoj strani, loptu je u sredinu gostujućeg šesnaesterca ubacio Haris Ovčina, a Veležov Brazilac je u trku šutirao i pogodio s desetak metara za 1:0.

Nakon gola težište igre prebacilo se na Veležovu polovinu terena, a gosti su do izjednačenja došli u 89. minuti pogotkom Stojana Vranješa iz jedanaesterca.

Iako već danima iz Veleža i fudbalske javnosti upozoravalo na potencijalno favorizovanje Borca u ovoj utakmici, na kraju se svi strahovi obistinili. Sudija Grbić je prelako dosuđenim jedaneastercem direktno uticao na ovu utakmicu i trku za vrh tabele.

Nakon podjele bodova u Mostaru Borac je ostao prvi na tabeli s 54 boda, drugo Sarajevo ima 53 boda i utakmicu manje, a treći Velež 52 boda.


Dostignut rekored iz 1973.

FK Velež je ponovio rekord po pitanju nepobjedivosti još iz daleke 1973. godine.

Večerašnja utakmica Veleža bila je čak petnaesta utakmica u nizu bez poraza, a posljednji put Rođeni su takav niz imali upravo 1973. godine.

Već u narednom kolu u gradskom derbiju protiv HŠK Zrinjski imat će priliku da taj niz produže i na šesnaest utakmica.


11.894 prodate ulaznice

FK Velež je objavio tačan broj prodatih donatorskih karata nakon večerašnje utakmice protiv FK Borac. Broj prodatih karata iznosi nevjerovatnih 11 894.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen