Sonntag, 30. Mai 2021

Chelsea osvojio Ligu prvaka

 





Stadion Dragao, Porto, Portugal

Gledalaca: 14.110

sudija: Mateu Lahoz, Španije

Manchester City – Chelsea 0:1 (0:1)

strijelac: Havertz 42.

Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Stones, Zinchenko; Gündoğan, Bernardo, De Bruyne; Mahrez, Sterling, Foden.

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger; Chilwell, James, Kanté, Jorginho, Mount, Werner, Havertz.


Chelsea je u večerašnjem finalu Lige prvaka pobijedio Manchester City rezultatom 1:0 i drugi put postao prvak Evrope.

Susret je odigran na stadionu Dragao u Portu pred 14.110 gledalaca.

Junak utakmice je bio ove sezone često i sa pravom osporavani Kai Havertz, koji je u 42. minutu postigao pogodak vrijedan titule. Prethodno je njemačkom internacionalcu sjajno asistirao Mason Mount.

Poptuno zaslužena pobjeda i titula Chelseaja, koji je tokom meča bio bolji rival, imao bolje šanse, ali je uspio samo jednu da iskoristi. Prije Havertzovog gola dvije prilike nije iskoristio Timo Werner, a u drugom poluvremenu je sjajnu priliku upropastio Kristijan Pulišić.

Odlična partija, sjajna timska igra Chelseaja- od golmana Mendija preko odbrane, do i noćas fenomenalnog, spektakularnog Kantea i na kraju strijelca Havertza.

Iako je City pred kraj susreta gurnuo sve u napad, Chelsea je sačuvao prednost i osvojio drugu titulu evropskog šampiona, prvu poslije 2012. godine.

To je prva titula u Ligi prvaka za trenera Chelseaja Thomasa Tuchela, nakon što je prošle sezone u finalu sa PSG-om izgubio od Bayerna iz Minhena sa 0:1.

City nikada nije osvojio Ligu prvaka, a njegov trener Guardiola ostao je na dvije titule iz 2009. i 2011. godine, koje je osvojio sa Barcelonom.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen