Donnerstag, 13. Mai 2021

Remi Veleža i Želje

 





FK Velež - FK Željezničar 2:2 (1:2)
Stadion: Rođeni, Mostar
Sudija: Antoni Bandić (BiH)
Strijelci: 1:0 - Georgijević (15), 1:1 - Milićević (24), 1:2 - Juričić (37), 2:2 - Ovčina (77)
Žuti kartoni: Ćosić, Zvonić (Velež), Juričić, Alispahić, Čeliković, Vrhovac, Šehić (Željezničar)

FK Velež: Bogdanović, Ovčina, Ferreyra, Zeljković (46. Pršeš), Zvonić, Ćosić (46. Osmić), Radovac, Vehabović (74. Radović), Brandao, Anđušić, Georgijević (74. Hasanović)

FK Željezničar: Bender, Blažević, Milićević, Ikić, Vrhovac, Čeliković, Alispahić (56. Bekrić), Bojo, Subašić (66. Gasal), Mujezinović (74. Zec), Juričić (74. Šehić)


Velež je poveo, zatim je Željezničar potpuno preokrenuo rezultat, a u samom finišu utakmice, domaći su uspjeli da izjednače. Rođeni su nastavili impresivnu seriju od 17 utakmica bez poraza.

Današnju utakmicu na stadionu Rođeni s klupe su vodili pomoćnici. Feđa Dudić zbog žutih kartona nije bio pored aut linije, a Blaž Slišković je danas napustio “plave”. Umjesto njih, ekipe su predvodili Mustafa Kodro i Almir Memić.

Velež je agresivno započeo meč i već u 5. minuti ukazala se prilika Georgijeviću, koji je iz neposredne blizine šutirao pored gola.

U 9. minuti, nova šansa za Velež, kada je Brandao snažno šutirao, a Bender krajnjim naporomTerenska inicijativa Veleža urodila je plodom u 15. minuti, kada se zatresla mreža gostiju. Anđušić je odlično centrirao, na pravom mjestubio je Georgijević i Bender je bio nemoćan – 1:0.

Samo dva minuta kasnije, pravovremena intervencija Bendera  ispred Brandaa, spasila je goste drugog gola.

Gosti su prvi put zaprijetili u 20. minuti, kada je Juričić šutirao glavom, a lopta završila pored startive.

U 24. minuti, hladan tuš za domaće. Poslije jednog prekršaja, dosuđen je slobodan udarac za Željezničar, koga je izveo Miličević. Lopta je zakačila Vehabovića u živom zidu, prevarila Bogdanovića i završila u mreži- 1:1.

Primljeni gol malo je poremetio igru Veleža, ali su poslije osam minuta ponovo “uhvatili” ritam. Stvorene su dvije prilike, ali su Brandao i Georgijević za malo bili neprecizni.

I, kako to obično, biva, promašaji se skup kažnjavaju. Juričić je u 37. minuti bio brži od igrača Veleža i glavom je poslao loptu u mrežu Bogdanovića – 1:2.

Novo uzbuđenje u 38. minuti i umalo da Velež izjednači. Anđušić je lobovao Bendera, ali je neko iz odbrane Željezničara u posljednjem trenutku spasio siguran gol.

U samom finišu prvog poluvremena, šansa za Zvonića, ali je kapiten Veleža bio neprecizan i loptu poslao visoko iznad prečke.

Prvo veće uzbuđenje u drugom poluvremenu viđeno je u 55. minuti. Vehabović je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila prečku i ništa od izjednačenja.

U 56. minuti pokušao je Radovac, golman gostiju je na mjestu.

Domaći svim silama žele do izjednačenje. U 70. minuti u prilici je Georgijević, četiri minuta kasnije i Cvijanović, ali je oba puta Bender sjajno intervenisao.

I, konačno, u 77. minuti, ofanziva domaćih rezultirala je izjednačenjem. Poslije kornera, Ovčina je glavom pogodio mrežu – 2:2.

Krenuli su potom Rođeni na sve ili ništa, ali su se gosti uspjeli odbraniti.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen