Samstag, 15. Mai 2021

Taj čudesni šareni svijet – Slike sedmice

 


Pregled čudesnog, šarenog svijeta počinjemo pogledom iz vazduha na cvjetna polja u mjestu Lisse, u Holandiji.


Prodavač vješa tradicionalne jufke, popularnu tjesteninu, tokom svetog muslimanskog posta Ramazana, u jednoj fabrici u Lahoreu, Pakistan.


Žena na slici je sretna što popuštaju mjere protiv korone u Edinburghu, Velika Britanija. U Škotskoj su ponovo otvareni kafići, pivnice, maloprodajne prodavnice i muzeji.


Akrobatska jedinica talijanskog ratnog zrakoplovstva Frecce Tricolori (trobojne strelice) izvodi vježbu iznad Rima, u povodu 76. godišnjicu Dana oslobođenja, kojim se obilježava pad nacističke okupacije 1945. godine.


Aztečki plesači su tokom proslave Dana plenete Zemlje nastupili u Minneapolisu, Minnesota, SAD..


Dvije učesnice se fotografišu pred jednim panoom, iza kulisa, tokom lokalnog prvenstva u bodybuildingu u Krasnodaru u Rusiji.


Energy Observer, prvi svjetski prekookeanski brod na vodonik, stigao u Long Beach u Kaliforniji, na Dan planete Zemlje. Tamo je bio izložen za posjetioce.


Žena prolazi kroz umjetničko djelo "A Bouquet of Love I Saw in the Universe", "Buket ljubavi koju sam vidjela u svemiru" umjetnika Yayoi Kusame tokom projekcije za novinare. Izložba japanskog umjetnika u muzeju Martina Gropius Bau u Berlinu traje od 23. aprila do 15. avgusta 2021. godine.

(web)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen