Sonntag, 20. August 2017

Za arhivu: Velež – TOŠK 4:0





Velež sav bijes iskalio na TOŠK-u

Stadion Rođeni.
Sudija: Admir Avdić (Kalesija)
Žuti kartoni: Ovčina, Mrgan (V)
Strijelci: 1:0 Ćosić (36’), 2:0 Brandao (45’), 3:0 Ovčina (56’), 4:0 Brandao (73’)

Velež: Abdihodžić, Mujezinović, Ćosić, Tatar (od 72’ Mrgan), Vasić, Ovčina (od 63’ Handžić), Imamović, Carvalho (od 82’ Isić), Brandao, Garcia, Doljančić.

TOŠK: Dizdarević, Bijedić (od 46’ Nuhanović), Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kršić, Maglić, Gafurović, Lukomirak, Skulić (od 54’ Kurdić), Suljić.

Velež je u prva dva kola doživio dva poraza, a danas su njegovi igrači sve to obilato naplatili sa četiri gola u mreži TOŠK-a, koga trenira bivši Veležovac Igor Remetić
Utakmica u Mostaru odigrana je po nesnosnoj vrućini, a nakon početnih ispitivanja snaga, gosti su u 12. minuti propustili sjajnu priliku da dođu u vođstvo. Nakon centaršuta, Hasanbašić je sa 5 metara, neometan ni od koga, šutirao loptu glavom, ali je golman Veleža Abdihodžić odlično intervenisao i krajnjim naporom izbacio loptu korner, koji je ostao neiskorišten.
Igra se otvoreno s obe strane, ali uglavnom na sredini terena.
Gosti su u 22. mi nuti ponovo opasno zaprijetili po gol domaćih. Kršić je uputio oštar udarac iskosa, a lopza odlazi pored desne stative.
U 24. minuti sudijski timeout, a sudija Avdić dao je priliku igračima da se malo osvježe.
U 33. minuti sreća je bila na stranih domaćih. Odbrana Veleža grubo je pogriješila, ali to gosti nisu uspjeli kazniti.
Velež je svoju prvu pravu šansu u prvom poluvremenu krunisao golom u 36. minuti. Mujezinović je odlično ubacio loptu, a Ćosić je poslao u mrežu nemoćnog Dizdarevića – 1:0.
I, kad se očekivao kraj prvog poluvremena, domaći povečaju vođstvo. Vasić je srušen u šesnaestercu, a siguran sa bijele tačke bio je Brandao.
Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Tatar se u 48. minuti našao u sjajnoj prilici da postigne treći gol za Velež. Na žalost domaćih navijača, on je, neometan ni od koga, sa desetak metara napucao loptu visoko iznad prečke.
Bolju igru, Rođeni su, u 56. minuti krunisali trećim golom. Ćosić je odlično prodro po lijevoj strani, a na njegov centaršut odlično je reagovao Ovčina i poslao loptu u nebranjenu mrežu – 3:0.
U 66. muinuti, domaći su izveli brzi kontranapad, u prilici se našao Handžić, ali je traljavo šutirao pravo u golmana gostiju i šansa je propala.
Velež je u 73. minuti izveo lijepu akciju, koju je Brandao krunisao svojim drugim golom- 4:0.
Gosti kao da ne postoje na terenu, a tri minute prije kraja, Mujezinović je propustio veliku priliku da postigne i peti gol za svoj tim, ali je lopta pogodila spoljni dio mreže.
(Novasloboda.ba)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen