Mittwoch, 2. August 2017

Ovaj sport jednostavno volimo

Najbolje slike sa Svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku 2017. sa ostrva na Dunavu u Beču.










Na Svjetskom prvenstvu, koje se održava od 28. jula do 6. avgusta u Beču, učestvuje po 48 ženskih i muških timova u borbi za titulu. Mjesto oržavanja prvenstva je jedno ostrvo na Dunavu u sred glavnog grada Austrije. Samo glavni teren nudi mjesta za 10 hiljada gledalaca. Od prvog dana, svakodnevno, navijači glasom navijanjem bodre svoje miljenike.
Dame su u punom pogonu. Za njih od 2. augusta počinje k.o runda.
Kubanke Lidiannis Echeveria i Leila Martinez, od samog početka su bile autsajderi, i daleko od subotnjeg finala.
Sasvim drugačije je sa Čehinjama, Barbora Hermanova i Marketa Slukova su prošle godine ponijele srebro sa Evropskog prvenstva i sa velikim ambicijalama startale i na Svjetskom prvenstvu. U grupnom dijelu takmičenja pobijedile su u sva tri susreta.
U samom vrhu su i Njemice, pobjednice sa OI 2016. u Riju, Kira Walkenhorst i Laura Ludwig, koje su grupnu fazu prošle bez problema. Uz to, Laura Ludwig (31) ima želju da sa zlatom iz Beča zaokruži sve osvojene velike titule. Pored olimpijskog zlata, prošle godine je osvojila i Evropsko zlato.
Ovaj sport je poznat po tijesnoj i oskudnoj odjeći sportistkinja i sportista. Stoga se i sponzori bore da sa svojom reklamom dođu na najvrijednija mjesta sportistkinja.
Naravno, i Beč je ove godine zahvaćen talasom ekstremnih temperatura i topline. Stoga je, kako za učesnike, tako i za gledaoce, ugodno zahlađivanje u svakoj mogućoj formi.
Austrijska televizija je na svojim kanalima planirala 70 sati live prenosa sa prvenstva.
Finale u ženskoj konkurenciji je u subotu 5. augusta , a za muškarce, dan kasnije, 6. augusta.
(izvor:web)
Smail Špago


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen