Mittwoch, 23. August 2017

Večeras u Mostaru počinje turnir UEFA Futsal Cupa


Večerašnjim utakmicama između ekipa “Narva United” i “Flamurtarija” te Mostar Stari grad “Staklorad”  i “Arnavutkoya”, počinje turnir preliminarne runde UEFA Futsal Cupa, koji se održava u Sportskoj dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru u Mostaru.
Utakmice se igraju u terminima od 19 i 21,,15 sati večeras, sutra 24. avgusta i 25. avgusta.
Na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru, predstavnik ekipe Mostar Stari grad Staklorad Alen Đuliman govorio je o pripremama ekipe Staklograda i samih uslova takmičenja. Naveo je da su kompletno renovirali dvoranu, kako bi se zadovoljili UEFA-ini standardi.
“Što se tiče ekipe, pojačali smo se na igračkom planu. Doveli smo 4 pojačanja i imamo ozbiljne namjere. Želja nam je da prođemo ovaj krug i završimo na prvom mjestu”, kazao je Đuliman.
Prema njegovim riječima, najteži protivnik im je albanski Flamurtarij.
Predstavnik estonskog kluba Narva Uniteda Alexandr Dimitriev kazao je kako je ovo njihovo prvo međunarodno natjecanje, te da će se potruditi osvojiti bod u prvim utakmicama. Nadaju se kako će proći dalje.
Predstavnik turskog kluba Arnavutkoy Beledye spor Geokaj Bajkal istakao je kako su zadovoljni organizacijom. Nadaju se što boljim mečevim s ova tri kluba, te da će proći u daljnji krug takmičenja.
Predstavnik albanskog kluba Flamurtarij  Agron Sinanaj istakao je kako im je ovo četvrti put da učestvuju u premilinarnom krugu, te da su jako zadovoljni uslovima i organizacijom.
Turnir preliminarne faze Lige prvaka u futsalu održava se od 23. do 26. avgusta u Sjevernom logoru u Mostaru, a pobjednik će se plasirati u iduću fazu, koja se igra u Rumuniji.
Inače, Mostar Stari grad Staklorad u prošloj je sezoni osvojio duplu krunu.
(Fena)
Foto: Emir Krpo
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen