Donnerstag, 24. August 2017

Na svim kanalima


Na Youtube kanalima svakodnevno budu postavljeni milioni filmova online.
Bilo da se radi o Yoyce, ConCrafteru ili Lukas Riegeru, svi oni imaju nešto zajedničko: Oni su zvijezde na Youtube. Na njihovim kanalima oni imaju ogroman broj abonenata i svakodnevno sakupljaju stotine hiljada klikova za njihove video snimke. Susresti ih lično, želja je mnogih fanova.
Ko to želi, ipak postoji mogućnost. Na „Videodays“ u Kelnu, od 24 do 25 augusta, održava se susret „youtubera“ iz čitave Evrope. Hiljade fanova će tamo moći slaviti njihove starove i usput uloviti koji autogram. Na kraju, biće održan i jedan live show na pozornici, kao i dodjela nagrada „Videodays PlayAwards“.
Mnogi se pitaju, koliko je i kako je moćan i uspješan Youtube? Od kad postoji ova platforma? Ko ima najviše abonenata?
Nekoliko odgovora:
Youtube širom svijeta ima 1 000 000 000 korisnika. To je skoro trećina svih korisnika interneta danas. Korisnici svakodnevno provedu na Youtube oko milijardu sati.
Najusješniji youtuber na svijetu ima 57 022 896 abonenata. Zove se „PewDiePew“ i on je takozvani „Let's Player“. Snima sam sebe kako igra kompjuterske igrice i pri tome objašnjava njegove doživljaje.
Da bi se otvorio Youtube konto najmanja starost je 13 godina.
Prema analizi Kinder Media studije 2017. godine, 34 posto djece između 6 i 12 godina više puta sedmično koriste Youtube
Vlastitu verziju stranice Youtube ima 88 zemalja, a ista stoji na raspolaganju na 76 jezika.
Najuspješniji Youtube kanal iz Njemačke ima 5 382 000 abonenata. On nosi naziv „freekickerz“. Svake sedmice tamo budu postavljeni video snimci najboljih šuteva na gol, golmanske parade i fudbalski trikovi, iz svijeta fudbala.
Pjesma „Despacito“ imala je 3 000 730 629 klikova i po tome je najuspješniji video na Youtube.
(izvor:ksta)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen