Mittwoch, 30. August 2017

Crno bijelo u koloru




Kada razmišljamo o prošlosti, najčešće je zamišljamo crno-bijelo. Na kraju krajeva, većina slika koje potiču iz prve polovine 20. vijeka su monohrome, i na osnovu toga lako se da pomisliti da boja tada nije ni postojala.
Zahvaljujući umjetnici Marini Amaral, iz Brazila, sada možemo istoriju gledati kroz potpuno novi objektiv, u zapanjujuće lijepim bojama. Kombinacijom svoje fascinacije istorijom i interesom za photoshop, Marina nam prošlost donosi na jedan nov i šaren način. Efekti sa njenih fotografija stvaraju nam jedno novo, intimnije prikazivanje istorije, a savremenoj publici omogućava da se sa prošlošću poveže na jedan dublji i emotivniji način..
Kako to umjetnica kaže na svojoj web stranici: „Kada pogledamo fotografiju u boji, veoma lako se stvara utisak da i mi lično proživljavamo taj, određeni trenutak.
U galeriji u prilogu je izbor od nekoliko crnobijelih fotografija u koloru sa njene internet stranice, a pogledom na njih, postaje jasno šta je umjetnica htjela da kaže gornjom izjavom.
Više fotografija na web stranici umjetnice, ili na njenoj facebook stranici: Marina Amaral.
(izvor:borepanda)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen