Mittwoch, 9. August 2017

MC Pavarotti: Danas počinje 3. gitarijada „Na putu za jug“


Izložbom rock fotografija i promocijom knjige „Indexi – U inat godinama“, autora Josipa Dujmovića, započeće treće izdanje gitarijade „Na putu za jug“.
Izložba fotografija će biti otvorena u galeriji MC Pavarotti, a promocija knjige, o kojoj će govoriti autor, će početi u 21 sat.
Nakon predstavljanja ovog dokumentaristički sjajnog opisa jedne od najvećih grupa sa ovih prostora, čućemo neke od najpoznatijih numera Indexa u izvođenju mostarskog autora Elvedina Delića Dele.
Inače, organizatoti su pripremili bogat program, vidjećemo čak 12 bendova.
Pored grupa koje će se boriti za vrijedne nagrade, a to su: Dum Dum (Sarajevo), Grefran (Bihać), Kob (Kostajnica), Starbridge (Sarajevo), Crni dani Cerna (Lukavac), Pajperov smijeh (Banja Luka), Snake Eater (Sarajevo) i The Sinergy (Tuzla), kao specijalni gosti nastupit će naše poznate grupe „Konvoj“ (10.8.) i „Generacija bez kompasa“ – Tribute to Smak (11.8.), dok će na večeri proglašenja pobjednika, 12.8., nastupiti goraždanska grupa „Cacafuego“ (pobjednici prve gitarijade) i beogradske „Škrtice“, koje predvodi Zoran Kostić Cane.
Članovi glavnog žirija su: predsjednik Nebojša Antonijević Anton- gitarista grupe Partibrejkers, Dragutin Matošević, Josip Dujmović, Emir Hot i Senad Trnovac.
Prvoplasirana grupa će biti nagrađena trodnevnim snimanjem singla u studiju „A“ MC Pavarotti, a predviđene su i nagrade za najboljeg gitaristu (gitara QRich, ručni rad), te vrijednosni vaučeri za najboljeg pjevača, basistu i bubnjara, koje dodjeljuje Music Shop Brothers.
Cijene ulaznica su 10KM dnevna i 20KM festivalska ulaznica.
Ulaz za 9.8. je besplatan.
Prodaja ulaznica se vrši u Muzičkom centru Pavarotti.
Nakon svake programske večeri, predviđen je after party u Cafe baru „Duradžik“.
Mili Tiro
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen