Donnerstag, 17. August 2017

Otvorena izložba u Centru za kulturu "Mostar u bojama ljeta"








Velika kolektivna izložba Udruženja umjetnika Mostara i njihovih prijatelja pod nazivom “Mostar u bojama ljeta”, organizovana u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto 2017”, otvorena je sinoć u velikoj sali Centra za kulturu.
Na izložbi je učešće uzelo oko 40 umjetnika, koji dolaze iz Mostara, kao i Mostaraca koji trenutno žive u zemljama EU. Cilj izložbe jeste promovisati zajedništvo kroz umjetnost.
Među izlagačima su Adin Hebib, Josip Mićković (Irska), Nina Acković (Belgija), Zdenko Bošković (Holandija), Mili Selimović (Norveška), Muriz Sefić (Švedska), Miodrag Miličević (Srbija).
Na izložbi su uzeli ušešća i brojni Mostarci, koji više nemaju mjesto prebivališta u Mostaru, ali koji kroz svoja djela i dalje iskazuj čežnju za rodnim gradom. Među njima su ozbiljno nagrađivani umjetnici, profesori, kao i mnogi poznati umjetnici, akademski slikari.
Na ovoj velikoj kolektivnoj izložbi, svojim radovima se predstavljaju i nama već dobro poznati: Salko M. Pezo, Florijan Mićković, Ramiz Pandur, dr. Vesna Oborina, Alica ,Đani i Anel Jakirović, Nusret i Zarifa Velić, Merima Ivković, Nermin Pala, Seka Behmen, Goran Milinković, Slavenka Volić, Mustafa Baja Hadžajlić, Salko Batlak, Miro Burić, Azra Avdagić Hamzić, Zijada Zekić, Zlatko Batlak…
Izložbu je otvorila Alma Fazil Obad.
Tekst i foto: Ajša Šehić Nametak
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen