Mittwoch, 26. Februar 2014

Zvijezde izbliza


CR7 & Co.

 


Kao i pred svaku utakmicu najvišeg nivoa, i pred susret Lige šampiona između Shalke 04 i Real Madrida, u centru pažnje javnosti prije utakmice stajale su svjetske zvijezde.

 

Ispred zvijezda Real Madrida našao se jedan Zinedine Zidan, koji je sada u najužem rukovodstvu „kraljeva“ iz Madrida. Nakon Zidana tu su još čovjek od “100 miliona”, Gareth Bale, pa Casillas, Ramos i ostali. A onda, Christiano Ronaldo, najbolji fudbaler svijeta ove godine.

CR7, kako ga skraćeno zovu, uoči utakmice, pojavio se u crnom klupskom odijelu, sa bijelom košuljom i crnom kravatom sa Realovim znakom i vunenom kapom preko glave, a u lijevoj ruci je držao iPhone. Cool pojava, prokomentarisali su njemački bulevarski časopisi.

Sa nestrpljenjem se očekuje sudar dvojice “kraljevsko plavih”, jer i Shalke 04 nosi isti nadimak, sa ne baš tako skupim kadrom, ali vrlo opasnim zvijezdama, kao što su Klaas Jan Huntelaar, ili Felipe Santana, koji ima pozitivno iskustvo protiv Reala, dok je igrao za Dortmund.

Na muci se ovih dana našao još jedan svjetski star: Senjor Raul. On je nakon dugogodišnjeg igranja u Realu, dvije sezone igrao u Shalkeu, i oba tima su mu pri srcu. Priznao je da se nalazi u situaciji, u kojoj se teško odlučiti za bilo koga, ali je priznao da je prednost takve situacije, što može navijati za obadvije ekipe. Naravno, niko Senjor Raulu ne bi zamjerio da se odlučio za kraljeve iz Madrida. Raul danas igra i ekipi Al-Saada iz Katara u Ligi šampiona Azije.

A kako će biti večeras na terenu, sačekaćemo.

 






 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen