Dienstag, 18. Februar 2014

Ljepša strana Olimpijade


U sjeni aktualnih događanja u Bosni i Hercegovini pažnji javnosti izmiče jedan veliki jubilej koji Sarajevo pokazuje u posve drugačijem svjetlu. Nizom manifestacija, naime, obilježeno je i još se obilježava 30 godina od kad je ovdje održana 14. zimska olimpijada.

Ne samo obilježavanje godišnjice ZOI, nego i aktuelna dešavanja na olimpijadi u Sochiju, ne nailaze na veliku pažnje javnosti. Evo nekoliko detalja, koje će možda ipak nekoga interesovati.

 

Olimpijada u Sochiju
 
 

 

Ljepša strana Olimpijade

 

Sunčano, temperature kao u sred proljeća, na borilištima na Zimskoj olimpijadi u Sochiju. Mnogi sportisti prave zimsko - ljetnu kombinaciju odijevanja.

 

Temperature su se proteklih dana u Sochiju, na obali Crnog mora, pele na 19 stepeni, ali i na 12 stepeni na padinama, na Krasnoj poljani. Čim se razmakne jutarnja magla, ukaže se sunce, uz palme na obali, pojavljuju se i prvi proljetni cvijetovi. Zbog visokih temperatura organizatori imaju problema sa pridržavanjem satnice.

Lijepo vrijeme izmamilo je na stotine sportista na pješčane plaže Crnog mora. Sasvim dovoljno, da Zimska olimpijada pokaže svoje drugačije, neobičnije, ali i ljepše lice.
  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen