Mittwoch, 12. Februar 2014

Večeras prvi Plenum građana Mostara

Protest ispred Gimnazije

Večeras prvi Plenum građana Mostara

 
 
Pedesetak građana Mostara, i pored jake kiše, okupilo se danas na trgu ispred Gimnazije, da još jednom izraze svoje neslaganje sa stanjem u gradu, kantonu i državi i da zatraže ostavke najodgovornijih.
 
 
Donesena je odluka da se večeras, u 18 sati, u hotelu Ero, održi Plenum građana, na kome će se usvojiti konkretni zaključci. Na plenum su pozvani svi Mostarci i Mostarke, osim članova političkih stranaka, a na tom skupu razgovaraće se o konkretnim zahtjevima, s kojima će demonstranti izaći pred vlasti grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kasntona.
Kako smo uspjeli saznati, zatražiće se krivično procesuiranje bivših i sadašnjih čelnih ljudi Kantonalne Agencije za privatizaciju, ostavka predsjednika Skupštine Ramiza Jelovca, ostavka Kantonalne vlade na čelu sa premijerom Denisom Lasićem i ostavka gradonačelnika Ljube Bešlića i načelnika odjela Gradske uprave.
Okupljeni demonstranti i danas u poručili da neće odstupiti od svojih zahtjeva i da ni po koju cijenu neće dozvoliti nacionalne podjele unutar svojih redova.
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen