Mittwoch, 16. April 2014

Sejad Salihović sve bolji i bolji

Zagrijavanje za Brazil

Sejad Salihović sve bolji i bolji

Sejad Salihović je postao najbolji strijelac Hoffenheima. Gol iz slobodnog udarca na utakmici protiv Augsburga posvetio je kolegi Borisu Vukčeviću.
 
Sa formom u kojoj se sad nalazi, Sejad Salihović je sigurno jedna od naših najvećih uzdanica za Mundijal u Brazilu. U Hoffenheimu je od 2006. godine. U proteklih osam sezona, Sejo je postigao 63 gola za Hoffenheim, a samo ove sezone 11, od čega tri iz slobodnih udaraca i osam iz jedanaesteraca.


Preciznost, a prije svega jačina njegovog udarca, načinili su ga najubojitijim igračem Bundeslige iz prekida. Njegovi golovi u proteklih osam sezona nekoliko puta su spašavali ekipu Hoffenheima od ispadanja.



A kako to pišu i njemački mediji, nije više vijest da je Sejo pogodio, nego kad promaši. Zabilježen je njegov niz od 25 uspješno izvedenih penala. Da Sejo nije vanzemaljac, pokazao je, ipak, jedan promašeni penal u ovoj sezoni, protiv Mainza, prije nekoliko kola. To je bio njegov prvi promašeni penal nakon skoro dvije godine, a ukupno drugi, od ukupno 28 penala, koje je do sada izvodio u Bundesligi.



Njemačka štampa posvetila je posebnu pažnju njegovom golu iz slobodnog udarca protiv Augsburga, u proteklom kolu, i gestu koja je izazvala pozitivne reakcije sportske javnosti u Njemačkoj. Nakon postignutog gola, okrenuo se prema publici, i radost podijelio sa saigračem Borisom Vukičevićem, koji se prvi put našao na tribinama stadiona, 562 dana nakon preživljene teške saobraćajne nesreće.

Gest vrijedan pažnje. Čestitke, Sejo!.

Smail Špago
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen