Montag, 21. April 2014

Od ulaznica za Mundijal do Vile Mimosa

Brazil mix

Od ulaznica za Mundijal do Vile Mimosa

Ulaznica za prvu utakmicu Zmajeva protiv Argentine na stadionu Marakana u Rio de Janeiru više nama. Brazil se na svoj način priprema da dočeka i ugosti milione gostiju.

FIFA je u posljednjoj fazi prodaje ulaznica za Mundijal 2014, prošle sedmice pustila u opticaj još 199.519 ulaznica. Kako se iz ponušenog moglo vidjeti, više nema ulaznica za 10 utakmica, medu kojima je i susret između „Zmajeva“ i „Gaučosa“ 15. juna u Rio de Janeiru. Potpuno su rasprodate još i utakmice Brazil - Hrvatska, Meksiko - Kamerun, Engleska - Italija, Brazil - Meksiko, Španija - Čile, Kamerun - Brazil, Hrvatska - Meksiko i Australija - Španija. Prodaja ulaznica se inače odvija putem zvanične internet stranice FIFA (http://www.fifa.com). Do sada je prodato više od 2,5 miliona ulaznica.



U isto vrijeme, stiže i informacija da je za utakmicu BiH – Iran, koja se igra u Salvadoru 26. juna, prodato veoma malo ulaznica, a još karata ima i za utakmicu Nigerija – BiH, koja se igra u Cuiabi 16.juna.

Kako se čini, u našoj zemlji nema firme koja nije organizovala nagradnu igru, u kojoj je glavna nagrada put u Brazil i ulaznice za Mundijal. Liske već komentarišu kako će zbog toliko velikog broja dobitnika nagrada iz BiH, organizatori pod hitno morati dograđivati dodatne tribine na nekim stadionima.



Pored informacija oko ulaznica za Mundijal, iz Brazila stižu i druge vrste informacija. Brazil je zemlja zabave! Do prije nekoliko mjeseci mediji bili puni informacija o neredima i demonstracijama protiv Mundijala, ali sada je to stalo. Domaćini su se okrenuli pametnijim stvarima i pripremaju se, kako da od gostiju, koji su kupovinom karata već potvrdili svoj dolazak, izvuku što više para.
Mundijalu se posebno raduju kraljice noći. U Riju ih ima više od 100 hiljada, u Belo Horizonteu, gdje se, takođe, očekuje veliki broj gostiju, ima ih oko 80 hiljada. Kako pišu mediji, većina kraljica noći užurbano uči engleski jezik, radi boljeg sporazumjevanja.



U Riju je posebno na glasu Vila Mimosa, prostitutsko naselje, sa više od 70 bordela i 3.500 kraljica noći. Vila Mimosa radi dvadeset četiri sata dnevno i ima posjetu na hiljade klijenata. Život u ovom naselju kontrolišu lokalne bande i korumpirani policajci, koji naplaćuju zaštitu. Prema riječima mještana, najredovnije mušterije su bogati advokati, doktori, bankari. Sada očekuju fudbalske navijače iz čitavog svijeta.

U Brazilu je prostitucija legalna, prostitutke plaćaju porez, a za desetine hiljada djevojaka koje dođu u velike gradove, predstavlja jedini, vrlo često i opasan način preživljavanja. Državne institucije od ove vrste zabave tokom Mundijala, takođe, očekuju ogromnu zaradu.

Smail Špago
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen