Sonntag, 9. März 2014

Zdravstveni trikovi



Kada vas boli zub uzmite led i njime trljajte šaku, točnije dio kože između palca i kažiprsta, jer u tom dijelu postoje živci koji stimuliraju mozak da blokira bol u ustima.


Ako ste se prejeli prije spavanja i muči vas želudac, liječnici savjetuju da legnete na lijevi bok
, jer je u tom položaju vaš želudac niži od jednjaka što onemogućava želučnu kiselinu da dođe do grla, pa nećete dobiti žgaravicu.

Ako poslije jela počnete štucati, palcem i kažiprstom pritisnite dio iznad obrva i ubrzo će prestati.


Slijedeći put kada vam utrne ruka, mašite glavom lijevo-desno i trnci u ruci će proći. Do trnjenja ruke dolazi zbog stezanja živaca u vratu pa je razgibavanje tih živaca lijek za ruku.

Kada vam utrne noga, dolazi do stezanja živaca u donjem dijelu tijela takoda morate ustati i hodati da bi oslobodili nogu.

Svaki liječnik će vam prvo savjetovati da ne pijete, ali ako vam se dogodi da se toliko napijete da se soba oko vas vrti, stavite ruku na nešto stabilno. Alkohol razrjeđuje krv u dijelu uha koji se zove kupula koji regulira ravnotežu. Kad stavite ruku na nešto stabilno dajete mozgu drugu referentnu točku, što vam pomaže da "zaustavite sobu ".

Za sve one koji žele duže roniti zadržavajući dah neophodna je dobra priprema. Umjesto jednog dubokog uzdaha savjetuje se više kratkih.
Time ćete dobiti dodatnih 10 sekundi.

Iako vam se može učiniti kao šašava ideja, ako vas svrbi grlo, počešite uho. Stimulacijom živaca u uhu stvara se refleks u grlu koji izaziva spazam mišića i smiruje svrab.

Također, lijevo uho bolje "hvata" muzičke tonove, tako da nemojte pojačavati ton, nego okrenite lijevu stranu glave ako ne čujete dobro televizor. Međutim, ako na zabavi ili prilikom razgovora telefonom ne čujete vašeg sagovornika, poslužite se desnim uhom jer ono bolje "hvata" brzi govor.


Ako imate problema sa slabim mjehurom, razmišljajte o vezi i partneru jer je znanstveno dokazano da takva razmišljanja skreću pažnju mozga s mjehura.

A kad želite "ometati" mozak i ne osjećati bol prilikom primanja injekcije, sve što treba je nakašljati se. Znanstvenici kažu da kašalj podiže
razinu tlaka u vašem kičmenom kanalu, što ograničava osjećaj bola na putu do vašeg mozga.

Isti postupak će vas spasiti i od "smrzavanja mozga" koje se dešava kada jedete sladoled. "Smrzavanje mozga" se dešava zato što se živci na gornjem nepcu previše ohlade pa vaš mozak misli da je hladno cijelom tijelu.
Tada dolazi do pregrijavanja organizma zbog čega vas zaboli glava.

Kada slijedeći put budete imali začepljen nos ili bol u sinusima, pritisnite jezikom gornje nepce, dok u isto vrijeme prstom pritišćete prostor između obrva. Liječnici tvrde da se nakon 20 sekundi oslobađa
začepljenje i čisti nos.

Krv iz nosa možete zaustaviti tako što ćete komad vate staviti na gornje desni, odmah ispod nosa i pritisnuti ga. Većina krvi prilikom krvarenja iz nosa dolazi iz zida hrskavice koji dijeli nos, tako da pritiskom na to mjesto zaustavljate krvarenje.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen