Montag, 24. März 2014

Epski El Clasico



Messi hat-trickom srušio Real 



Real - Barcelona 3:4, Ronaldo - Messi 2:3

Tempo, golovi, teatar. Tako se u novinskim naslovima jutros opisuje sinoć odigrani 259. El Clasico. Jedinstveni spektakl. Poslijednju riječ imao je Lionel Messi, koji je Katalonce doveo do pobjede od 4:3, u susretu u kome je dosuđen jedan čisti i dva upitna jedanaesterca, kao i jedan crveni karton. Najveću korist od derbyja izvukao je treći, Atletiko Madrid, i popeo se na prvo mjesto. Atletiko 70, Real 70, Barcelona 69 bodova.

Barcelona je ostala u trci za naslov španskog prvenstva nakon što je u sinoćnjem dramatičnom El Clasicu svladala Real na Santiago Bernabeu rezultatom 4:3, uz tri gola Messija.
Katalonci su u vodstvo došli već u 7. minuti preko Inieste. Real je uzvratio preko Benzeme koji je s dva pogotka, u 20. i 24. minuti, preokrenuo rezultat u korist Madriđana.
Pred kraj poluvremena Messi zabija svoj prvi gola na utakmici za 2:2, da bi u 55. Ronaldo ponovno doveo Real u vođstvo realizavši jedanaesterac koji je sam izborio.
Deset minuta kasnije, Sergio Ramos ruši Neymara u svom kaznenom prostoru za što dobija crveni karton, a Messi pogađa s bijele tačke za novo izjednačenje 3:3.
Brojčanu prednost Barcelona je iskoristila u 84. minuti kada sudac još jednom dosuđuje jedanaesterac za goste, nakon starta Xabi Alonso na Iniesti, a svoj treći gol na utakmici postiže Messi za konačnih 4:3.

Messi je s ukupno 21 golom u velikim derbijima s Madriđanima postao najbolji strijelac u istoriji El Clasica. Prestigao je legendu Reala Alfreda Di Stefana, koji je zabio 18.

Barcelonina pobjeda dodatno je zakomplikovala situaciju na vrhu lliste Primere.
Na vrhu je Atletico Madrid, koji je ranije u gostima svladao Real Betis s 2:0, sa 70 bodova, koliko ima i drugi Real Madrid, dok treća Barcelona ima 69.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen