Mittwoch, 12. März 2014

Mythbusters



Jedno kratko objašnjenje sa Wikipedije: 


Razbijači mitova (eng. MythBusters) je popularni američki znanstveni show na Discovery Channelu čiji su voditelji stručnjaci za specijalne efekte Adam Savage i Jamie Hyneman, koji koriste znanstvene metode da bi testirali vjerodostojnost raznih urbanih legendi i mitova u popularnoj kulturi.

Svaka epizoda obično obrađuje nekoliko nepovezanih urbanih legendi, popularnih vjerovanja, internetskih glasina i drugih mitova. Ponekad su svi mitovi u epizodi povezani istom temom. Do danas, tri su mita bila tako skupa i zahtijevna za testiranje, da je cijela epizoda posvećena njihovu testiranju, a četiri specialne epizode trajale su duplo duže.
Metode testiranja mitova su obično planirane i provedene tako da proizvedu vizualno dramatične rezultate, što obično uključuje eksplozije, požare i/ili uništavanje vozila. Kada je mit potencionalno opasan po život, koriste se zamijene za ljudsko tijelo. Stalna testna lutka, "Buster", ili balistički gel se uglavnom koriste, no ponekad koriste i svinjska trupla. Kada mit nije opasan, tim ponekad izvodi eksperimente na sebi, pa su ozljede i nesretni slučajevi česti.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen