Montag, 27. Februar 2023

Velež pobijedio Tuzla City u Srebreniku

 










Tuzla City - Velež 0:1

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Hadžić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Subašić, Čeliković, Mehidić, Diaby.

Velež: Bogdanović, Zeljković, Hrkač, Šikalo, Haskić, Sijamija, Hasanović, Halilović, Vehabović, Dejanović, Domić.


Zbog rasporeda nije bilo moguće odgoditi utakmicu, pa su igrači jednog i drugog tima bili su prisiljeni igrati po užasnom terenu, ali to nije spriječilo da vidimo dosta dobrih prilika, na kraju i jedan pogodak koji je odlučio pobjednika.

Skoro bez šansi u prvih pola sata, sve što se moglo izdvojiti je jedan udarac Halilović s 25 metara iz slobodnjaka, ali je to Fejzić vrlo lako odbranio. Prva bolja prilika na utakmici tek u 31. minuti. Nakon dobre akcije sa nekih 15 metara šutira Hadžić ali brani Bogdanović.

U 36. minuti Ćorić je lijevom nogom loše šutirao iz dobre pozicije, a onda Halilović ne koristi šansu u 38. minuti, pa je ostalo 0:0 na poluvremenu.

Na početku drugog dijela Vehabović je glavom probao, ali je odbranio Fejzić, a zatim je odbranio i udarac Anđušića. Velika prilika za Tuzla City u 52. minuti. Mujarić dobro centrirao, Hadžić sa 10 metara glavom šutira, savladan je bio Bogdanović, no na njegovu sreću lopta ide tik pored stative.

Novi pokušaj Halilovića u 60. minuti, probao je nakon toga i Mujarić, a u 66. minuti Šikalo ne koristi dobru priliku za Rođene. U 70. minuti prečka spašava Tuzlake nakon centaršuta Vehabovića. Zasluženo je Velež poveo u 77. minuti. Haskić je na asistenciju Blagojevića volejom pogodio za 0:1. Mogao je Anđušić sve da riješi nedugo nakon toga, ali je bio neprecizan. Hadžić je imao šansu na jednoj, Pantelić na drugoj strani, onda stopostotnu Anđušić, ali ostalo je 0:1. 

Velež je bio mnogo bolji i zasluženo slavio, premostivši nekoliko prepreka na putu do trijumfa. Podsjetimo da je jučer u autobus sa igračima i stručnim štabom udario automobil ljubljanskih registarskih oznaka u kojem je bilo nekoliko teško povrijeđenih osoba, a nažalost preminuli su jedan mladić i beba.

Sve te stvari nisu ostavile traga na igračima Veleža, nije ih zaustavio ni užasan teren zbog snježnih padavina, a ni sastav Tuzla Cityja koji je loše otvorio drugi dio sezone i ima samo bod više od timvoa iz opasne zone.

Velež je pak preskočio Sarajevo i sa 27 bodova došao na peto mjesto, s tim da Sarajevo kasnije svoj meč igra protiv Zrinjskog. U narednom kolu Velež će na stadionu Rođeni ugostiti Borac, dok će Tuzla biti domaćin Slogi Meridian iz Doboja.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen