Donnerstag, 9. Februar 2023

Velež nakon 31 godinu obnavlja tradicionalni februarski fudbalski turnir

 





1968.

1977.

1982.

Vijest koju su iskreni navijači Rođenih čekali 31 godinu

Fudbalski klub Velež Mostar obnavlja tradicionalni februarski turnir koji će ove godine imati svoje 29. izdanje, a biće održan 11. februara.

Iz Kluba ističu kako će to biti juniorski turnir međunarodnog karaktera i da će na njemu učestvovati četiri selekcije, i to FK Željezničar, FK Sarajevo, FK Sutjeska iz Nikšića te FK Velež kao domaćin.

Predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj kazao je kako je tradicionalni februarski turnir prvi put održan 1965. godine u organizaciji Grada Mostara i Fudbalskog kluba Velež i da će se ove godine, prvi put nakon rata, nastaviti održavati.

“Prvi turnir održan je 1965. godine na 20. godišnjicu oslobođenja Grada Mostara, a zadnji 1992. godine. Održavao se 28 godina zaredom a Velež je 14 puta bio pobjednik turnira. Na njemu su učestvovali i Sturm iz Graza, Rapid iz Beča, Luzern iz Švicarske, reprezentacija Poljske, Dinamo Bukurešt, svi velikani bivšeg jugoslovenskog fudbala od Crvene Zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka, podgoričke Budućnosti i drugi. Ja se nadam da ćemo u periodu koji je ispred nas, u narednu godinu, da ne kažem dvije, krenuti i sa seniorskim ekipama i da ćemo ovaj turnir postaviti onakvim kakav je bio u periodu od 1965. do 1992. godine”, poručio je Kevelj na konferenciji za novinare.

Šef Omladinske škole FK Velež Anel Karabeg istakao je kako su se mnogi rado odazivali ovom turniru i rado dolazili u Mostar i da se nada kako će tako biti nastavljeno i u budućnosti.

“Nadamo se kako će tradicija biti nastavljena, jer to su bili dani kad je Mostar disao za taj turnir. U gradu je bila posebna atmosfera a na ulicama si mogao sresti najveće i najpopularnije fudbalske zvijezde”, naglasio je Karabeg.

Da je cilj nastaviti tradiciju mišljenja je i trener u juniorskoj selekciji Veleža Amel Jazvin, koji je istakao kako zbog pripremnog perioda nije bilo moguće organizovati turnir sa seniorskim ekipam, tako da su odlučili da to ove godine bude elitni omladinski turnir.

“Potrudili smo se da to budu ekipe koje su već nekad nastupile na februarskom turniru i ovom prilikom im se zahvaljujem”,istakao je Jazvin.

Otvaranje 29. tradicionalnog fudbalskog turnir “FK Velež- 14. februar” biće upriličeno u subotu, 11. februara, s početkom u 10,30 sati.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen