Samstag, 11. Februar 2023

Iz svijeta – Slike dana

 


Flamenko u punom sjaju i slavi
Nije poznato odakle dolazi zgodna dama sa slike. Ali takođe bi morala da pobjegne od optužbi za kulturno prisvajanje, ako nije Španjolka: Međunarodna izložba flamenka u Sevilji je atrakcija za formiranje identiteta Španije, koju svaki učesnik automatski naturalizuje.

Diskretni model prikazan ovdje, dizajnirala je međunarodno aktivna, ali visoko specijalizovana marka Con R D' Touche.



Golub ne odustaje
Dmytriwka, ruski Dmitrovka, jedno je od najčešćih imena mjesta u Ukrajini. U najgorem slučaju, selo se nalazi u blizini glavnog grada Kijeva, a jadno smeće je jedan uništen ruski tenk.

Međutim, slika aplicirana na njemu, u ukrajinskim nacionalnim bojama sadrži sve: Plavo-žuti golub nosi maslinovu grančicu u kljunu, ne samo mira, već i kraja razornog potopa, koji je Noah najavio na ovakav način.



Kako su glečeri?

Kako se islandski glečeri ponašaju u pogledu klime, u ovom trenutku ne treba raspravljati - brojke nisu ohrabrujuće. Što se pisanja lokacija ove očaravajuće lijepe fotografije tiče, jednostavno morate je prihvatiti onakom kakva jeste.
Pa: Izlazeće sunce obasjava Breiðamerkurjökull, ogromni glečerski jezik Vatanjökulla na jugoistoku Islanda. Najveći glečer u Evropi pokriva osam posto Islanda. Pitanje je, koliko dugo još?

(news)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen