Freitag, 17. Februar 2023

U-17 kadeti, Albanija – Bosna i Hercegovina, dva puta 0:0

 Još jedan remi kadetskih selekcija BiH i Albanije

U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine su danas na „Air Albania“ stadionu u Tirani odigrali drugu prijateljsku utakmicu.

Kao i prije dva dana u Draču susret je završen neriješenim rezultatom 0:0.

Najbolje prilike za izabranike Admira Raščića u prvom poluvremenu imao je Aleksa Popović. Prvo u 7' kad je ušao u protivnički kazneni prostor i šutirao iskosa sa desne strane, ali su albanski defanzivci uspjeli loptu da skrenu u korner. Drugu šansu Popović nije iskoristio u 45' kad nakon ubačaja sa desne strane loptu glavom sa desetak metara šalje pored gola. Imali su i domaći igrači nekoliko dobrih pokušaja, ali Dean Vranici, Flavio Sulejmani i Ersi Bode nisu bili precizni.

U nastavku su oba tima imala nekoliko pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao. Bh. tim je 63' ostao sa igračem manje na terenu kad je Stefan Marčetić zbog prekršaja dobio drugi žuti karton, međutim to se nije previše osjetilo u igri Zmajića koji su do finiša utakmice imali više loptu u svom posjedu.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Mladen Jurkas, Jusuf Terzić, Nidal Čelik, Faruk Bezdrob (46. Stefan Marčetić), Anes Špago (60. Dženan Šabić), Aleksa Popović (60. Roko Šilić), Haris Jogunović (73. David Karačić), Vuk Ćorić (46. Adriano Rizvić), Ajdin Beganović (73. Sergej Popović), Andrej Vlaisavljević, Vedad Garčević.

(nfsbih)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen