Sonntag, 19. Februar 2023

Kup Bosne i Hercegovine, osmina finala: Velež - Posušje

 












Velež - Posušje 2:0

Strijelci: Haskić 22', Halilović 68'

FK Velež: Bogdanović, Bajrić, Hrkać, Zeljković, Ćuković, Blagojević, Hasanović, Dejanović, Šikalo, Anđušić, Haskić.

HŠK Posušje: Kukić, Lučić, Pavlović, Horić, Roca, Begić Z., Marković, Brković, Rozić, Jović, Boban.


FK Velež novi je četvrtfinalista Kupa Bosne i Hercegovine. Mostarski tim večeras je s 2:0 na stadionu Rođeni savladao Posušje i zasluženo se plasirao u narednu fazu takmičenja.

Prije utakmice je do stadiona doći bilo skoro nemoguća misija. Nepregledne kolone automobila zaputile su se ka stadionu gdje je napravljena sjajna atmosfera, te su navijači bili 12. igrač Veleža večeras.

Počelo je spektakularnim vatrometom s obzirom na to da se Velež nakon dugo vremena vratio u svoj dom koji sada ima hibridni travnjak.

Međutim, odmah na početku meča hladan tuš za Rođene. Adin Bajrić se povrijedio i iznesen je na nosilima, te će do predstavljati dugotrajnu glavobolju za Nedima Jusufbegovića s obzirom na to da se radi o igaču sa zaštićenim godištem.

Nakon toga Hasanovićev šut zaustavlja Kukić. Gosti su zatim imali dva vezana kornera, no ništa iz njih nisu napravili.

Haskić u 11. minuti glavom preko gola gostiju, no upravo isti igrač u 22. minuti dovodi Velež u vodstvo. Uloga asistenta pripala je rezervisti Mućaju.

Pokušavao je Velež do kraja poluvremena preko Anđušića i Zeljkovića, no nije bilo promjene rezultata i s 1:0 se otišlo na odmor.

Na otvaranju drugog dijela Kukić lako zaustavlja loš pokušaj Haskića, koji je ipak 20-ak minuta kasnije ponovo učestvovao u golu Rođenih.

Nermin je u 68. minuti asistirao za Halilovića koji sjajno pogađa s ivice kaznenog prostora i postavlja konačnih 2:0.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, izuzev pokušaja Begića u prvoj minuti sudijske nadoknade što je bila i najbolja šansa za goste na utakmici. Ćuković se povrijedio i umjesto njega je ušao Domić, a vidjet ćemo kakva je situacija s njim u narednim danima.

Velež se tako na sjajan način vratio na svoj stadion i nastavio pohod ka novom trofeju u ovom takmičenju, nakon što su prošle sezone isti osvojili slavljem protiv FK Sarajevo u finalu na Bilinom polju.

Podsjetimo, ranije danas je prijedorski Rudar nakon penala izbacio Borac, gradačačka Zvijezda je lagano počistila kakanjski Rudar s 3:1, dok je Željezničar teškom mukom nakon preokreta izbacio Leotar.

(sportsport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen