Freitag, 10. Februar 2023

Kralj popa

 




Jaafar glumi svoga strica Michaela

Sa životnom pričom Freddieja Mercuryja († 1991.) u filmu "Bohemian Rhapsody" proslavio je mega uspjeh. Sada producent Graham King (61) želi da na ekran postavi spomenik Michaelu Jacksonu († 2009.). Snima životnu priču "King of Popr" pod naslovom "Michael". King je sada pronašao glavnog glumca u porodici Jackson.
Bratić Michaela Jacksona po imenu Jaafar (26), sin Jermaine Jacksona (86), glumiti će svog strica.
Prema riječima producenta, Jaafar ga je oduševio jer "potpuno prirodno utjelovljava suštinu i osobu Michaela".
King je dobio tip da pozove 26-godišnjaka na audiciju od Michaelove majke, Katherine Jackson. Ona je ponosno rekla za Hollywood Reporter: "Divno je vidjeti mog unuka kako nastavlja naslijeđe Jacksonovih kao umjetnika i zabavljača."
Jaafar Jackson je twitovao: „Čini me ponosnim i počašćenim što mogu da oživim priču mog strica Michaela. Poručujem svim fanovima širom svijeta: vidimo se uskoro!”
Jaafar je takođe pjevač i počeo je da pjeva sa svojih dvanaest godina. Njegov prvi solo singl "Got Me Singing" objavljen je 2019. godine. Američki režiser Antoine Fuqua (57, "Training Day", "The Equalizer"), koji će snimati film "Michael", oduševljen je svojim glavnim glumcem. „Za mene ne postoji drugi umjetnik sa snagom, harizmom i muzičkim talentom Michaela Jacksona“, kaže on. Rad Michaela Jacksona imao je snažan uticaj na njega, čak i u njegovom ranom radu kao režiser muzičkih spotova. Tokom 1990-ih, Fuqua je radio sa muzičarima kao što su Prince († 2016), Queen Latifah (52) i Toni Braxton (55).
Kako je saopštio studio Lionsgate, film će obuhvatiti cijeli život "Kralja popa", koji je hitovima poput "Billie Jean", "Beat It" i "Thriller" postao jedan od najpoznatijih pjevača na svetu. Njegov ekscentrični način života i optužbe za zlostavljanje, kasnije su zatamnile njegov imidž.

Pop zvijezda, koji je kao dijete bio na sceni sa svojom braćom i sestrama, umro je 2009. godine u svojoj 50. godini.
Snimanje filma "Michael" trebalo bi da počne tokom ove godine.

(express)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen