Sonntag, 25. April 2021

Velež u igri za titulu


 


Rođeni pobjedom protiv Krupe došli na bod zaostatka u odnosu na Sarajevo.

Kupljeno 2727 donatorskih karata.

Premijer liga

Velež - Krupa 2:1 (1:0)

Stadion: Rođeni.

Gledalaca: 2727, sa kupljenom virtuelnom kartom

Sudija: Njegomirović Aleksandar (Prnjavor).

Žuti kartoni: Zeljković, Ćosić, Radovac, Osmić (Velež), Muminović, Jović, Ćivić, Karišik, Nikolić (Krupa).

Crveni karton: Osmić (Velež).

Strijelci: 1:0 - Brandao (23), 2:0 - Radovac (51), 3:0 - Dujaković (53p).

Velež: Bogdanović; Ćosić (73. Radović), Zeljković, Zvonić, Dario; Pršeš (60. Osmić), Radovac, Ovčina; Brandao, Anđušić (81. Chesmedjiev), Georgijević (74. Behram). Trener: Feđa Dudić.

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Pavlović, Dujaković (82. Aćimović), Jović (72. Erak), Palić, Muminović (86. Nikolić), Ćivić, Vukmanović, Mandić. Trener: Vladimir Ilić.

Fudbaleri mostarskog Veleža su u 27. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni pobijedili ekipu Krupe rezultatom 2:1 i tako se sada i ''zvanično'' uključili u borbu za titulu prvaka naše zemlje.

Prva je zaprijetila Krupa već u šestoj minuti kada je Mandić izašao sam Bogdanovića koji je zaustavio njegov udarac da bi deset minuta kasnije Karišik oborio Zeljkovića, ali Njegomirović nije pokazao na bijelu tačku. U 23. minuti Velež je poveo. Pršeš je izveo korner sa lijeve strane, a Brandao je sjajno uhvatio volej i matirao Kolaka za vodstvo domaćih.

Pet minuta kasnije Dujaković je iskosa šutirao pored gola Bogdanovića, te je tako propala dobra šansa da gosti izjednače rezultat na stadionu Rođeni. Uslijedio je period bez uzbuđenja u Mostaru, a posljednju priliku smo vidjeli u 47. minuti susreta kada je Radovac sjajnim driblingom izbacio jednog igrača Krupe i šutirao lijevom nogom, ali preko gola, te je na poluvremenu ostalo 1:0.

Rođeni su udvostručili prednost u 51. minuti susreta i to preko Samira Radovca koji je pogodio nakon asistencije Dejana Georgijevića da bi već u sljedećem napadu dosuđen jedanaesterac za Krupu. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Dujaković koji je tako pogodio za smanjenje rezultata domaćeg tima. Uslijedio je nakon toga bolji period igre sastava Krupe.

Pokušavali su redom Dujaković, Mandić i Vukmanović, bile su to više nego dobre prilike za gostujuće fudbalere, ali pogotka nije bilo, te je ostalo 2:1. U 70. minuti susreta Radovac je ubacio za Ovčinu koji je pokušao lobovati Kolaka, a njegov pokušaj je sa gol linije izbacio Karišik da bi sedam minuta kasnije drugi žuti odnosno crveni karton dobio rezervista Melvin Osmić.

Do kraja susreta Krupa je pokušavala doći do pogotka koji bi im donio izjednačenje rezultata, ali u tome nisu uspjeli, te je trijumf otišao na stranu Veleža koji u sljedećem kolu na istom ovom stadionu dočekuje banjalučki Borac, a Krupa je s druge strane domaćin ekipi Mladosti.

(sport)


Prodato 2727 donatorskih karata

Velež je prije pet dana u prodaju pustio donatorske karte za utakmicu 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj se sastaju sa Krupom.

Mostarski klub je sinoć objavio da su njegovi vjerni navijači kupili 2727 donatorskih karata za utakmicu 27. kola m:tel Premijer lige BiH.

Tako su Rođeni od donatorskih ulaznica za meč sa Krupom zaradili 13.635 KM

“Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo svima koji su na ovaj način podržali voljeni Klub. Hvala Rođeni”, poručili su iz Veleža.

(fkvelež)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen