Montag, 12. April 2021

Taj čudesni šareni svijet – Slike sedmice

 


Proljetno sunce izmamilo je brojne stanovnike Londona u Battersea Perk, nakon što su popustila ograničenja u Engleskoj. Sada se vani sastati grupe do šest osoba.


Kako se samo malenim čine preizborni plakati u odnosu na sliku na fasadi u Nuuku na Grenlandu. Tamo su se izbori za parlament održali 6. aprila.


Zaključavanje sibirske zime. Zime su u Rusiji duge. A posebno u Sibiru. Zbog toga se oproštaj od hladne sezone tradicionalno slavi vruće! Stotine ludo zabavljanih ljudi u otmjenim kostimima, najavili su proljeće na sibirskim skijaškim stazama tokom vikenda. Što je neobičnija odjeća, to je bolje. Vrlo posebna poslastica za oči: Ova grupa djevojaka u uskim policijskim uniformama.


Povratak u normalitet. Da. i ovako bi to moglo funkcionisati. Ako ne, kao što je to slučaj kod nas, gdje je ponašanje sedmicama nadjačavalo razum i logiku. Španija je na početku bila surovo pogođena pandemijom. Fotografija prikazuje pravilno ponašanje pri jednom iskušenju u Barceloni: Oni koji su testirani, sa maskama na licu, prisustvovali su jednoj kontrolisanoj euforiji na koncertu grupe Lover of Lesbian.


Pogled preko ramena. Ko bi rado želio pogledati preko Isusova ramena? Cristina Ventura to upravo čini. Arhitektica provjerava napredak u restauraciji čuvenog kipa "Cristo Redentor" u Rio de Janeiru. Čini se da je stanje gromobrana sasvim zadovoljavajuće. Ali zub vremena oštećuje „Krista Otkupitelja“. Kip, visok 38 metara, uključujući i podnožje, ima površinu izrađenu od pečenih blokova, a nosi ga armirano-betonski okvir u obliku križa. Ove godine Rio slavi 90. rođendan kipa, koji je završen 1931. godine. Čitav je kompleks je u međuvremenu postao mjesto hodočašća.


Vakcinacija u krugu. Sve se događa trenutno: zbog predstojeće vakcinacije pomagači su u grupu okupili sobove, u blizini sela Lowozero, oko 160 kilometara jugoistočno od Murmanska. Međutim, tamo na kraju svijeta, ove životinje neće biti zaštićene od posljedica Covid-19. One dobijaju vakcine protiv bakterija antraksa. Dugo ove bakterije nisu bile veliki problem u Sibiru. Ali otkad Zemlja postaje sve toplija i toplija, nekadašnji permanentni led se djelomično topi i oslobađa spore antraksa. One potiču, na primjer, od životinjskih lešina, kao ostatak nekih prethodnih epidemija.

(bams)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen