Dienstag, 6. April 2021

Pobjeda ispuštena u zadnjoj minuti





Premijer liga, 24. kolo:

Olimpik – Velež 1:1

Strijelci: (Osmanović 90+5′ / Dario 47′)

Stadion: Asim Ferhatović Hase

Sudija: Elvis Mujić

Žuti kartoni: Handžić (Olimpik), Vehabović, Hasanović (Velež)

Stadion: Asim Ferhatović Hase. Sudija: Elvis Mujić. Žuti kartoni: Handžić (Olimpik); Vehabović, Hasanović (Velež).

FK Olimpik: Hadžić, Lekanić, Perišić, Horić, Hadžanović, Osmanović, Čurjurić, Isić, Karić (Dujmović), Cruz (Milović), Handžić.

FK Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Dario, Radovac, Hasanović, Vehabović (Pršeš), Anđušić (Osmić), Brandao (Behram) i Georgijević (Ovčina).


Posljedna utakmica 24. kola m:tel Premijer lige BiH između Olimpika i Veleža završena je remijem 1:1.

Kao što se moglo i pretpostaviti, u prvom poluvremenu smo gledali, tvrdu i borbenu utakmicu, bez puno prilika. Igralo se najviše između dva 16.erca, a defanzivni blokovi obe ekipe bili su na visini zadatka.

Prvu pravu priliku vidjeli smo tek u 33. minuti, kada je Anđušić pokušao lobom savladati golmana Hadžića, ali je Horić pravovremeno reagovao i otklonio opasnost. Na drugoj strani, u dva navrata zaprijetio je Osmanović u 36. i 44. minuti, ali bez opasnosti po gol Bogdanovića. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju izmjenom, u igru je ušao Ovčina umjesto Georgijevića. Odmah na početku Rođeni dolaze do prednosti, i to u 47. minuti. Radovac je šutirao sa 17 metara, golman Hadžić brani, ali na odbijenu loptu odlično reaguje Dario i postiže svoj prvi gol u dresu Veleža.

Nakon toga, Hasanović je šutirao u 51. minuti, ali lopta zamalo odlazi pored gola. Zatim je probao Ovčina u 53. minuti, ali pogađa vanjski dio mreže. Na drugoj strani, probao je Handžić, pravo u Bogdanovića.

U 60. minuti nakon prekida, Isić je najviši u skoku, ali Bogdanović na pravom mjestu. Nakon toga, probali su Osmanović i Šišić, ali bez promjene rezultata.

U 82. minuti priliku za igru dobio je Behram, a iz igre je izašao Brandao. Domaćin je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali je odbrana Veleža na sve napade imala odgovor, te je Bogdanović uspio sačuvati svoju mrežu.

Ipak, u 94. minuti dosuđen je penal za Olimpik, a siguran je bio Osmanović za konačnih 1:1.

(NovaSloboda.ba)


Lista strijelaca Premijer lige

Na listi strijelaca Premijer lige naše zemlje ništa novo.

Lidersku poziciju sa 11 golova i dalje drži Obren Cvijanović iz Veleža koji je postigao 11 golova. Prvi pratioci su mu Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski), te Benjamin Tatar, koji je ove zime iz FK Sarajevo otišao u Saudijsku Arabiju.

Fejsal Mulić, bivši član Veleža je na devet golova, koliko je postigao iz Goran Zakarić iz Borca.

Po osam je postigao dvojac iz FK Borac, Jovo Lukić i Stojan Vranješ.

Na sedam su Fanimo (FK Sarajevo), Nedim Hadžić (FK Mladost), Alen Jurilj (NK Široki Brijeg), Adnan Osmanović (FK Olimpik) i Almedin Ziljkić (FK Borac).

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen