Donnerstag, 15. April 2021

Drama oko najskupljeg njemačkog pastuha

 





Pastuh "Adlerflug" (17) je izgubio život 60 minuta nakon svoje posljednje ljubavne usluge. Nađen je u svom boksu u štali u beživotnom stanju...

Galopski sport u Njemačkoj tuguje zbog gubitka svog najcjenjenijeg pastuha, pobjednika derbija 2007. Šampion pastuha 2020. godine je otišao je iz života u tradicionalnoj ergeli Schlenderhan, u blizini Kölna, pod misterioznim okolnostima.

Obdukcijom je povrđeno: "Službeni nalaz: puknuće desne pretkomore", rekao je menadžer ergele Gebhard Apelt za galopponline.de

Protokol zagonetne smrti: Pastuh je pario jednu kobilu kobilu iz ergele Ittlingen u ponedjeljak u 16:45. To je bils 24. konjska dama, koju je Adlerflug usrećio ove godine. Ove sezone je u njegovom kalendaru bilo zapisano ukupno 85 parenja. Cijena po ljubavnom činu: 16.000 eura.

Pastuh je odradio ono što mu je priroda podarila i vratio se u svoj boks u štali. U 17:35 čuvari su mu željeli skinuti uzdu. Adlerflug je izgleda nervozno, trzao se. "Minutu kasnije ležao je mrtav na podu". Veterinar je bio odmah tu, ali više nije mogao ništa učiniti.

Najjači njemački pastuh jednostavno više nije imao snage

Šteta za vlasnike i njemačku punokrvnu pasminu u cjelini je ogromna: "Adlerflug" je procjenjenjen na nešto manje od 5 miliona eura. Trenutno nama ni njednog njemačkog pastuha koji je ostavio tako dobro naslijeđe.

Čvrstoća, izdržljivost, brzina - potomci "Adlerfluga" imaju sve ono što se traži na trkalištima u svijetu. Njegov sin "In Swop” (4), pobijedio je prošle godine u derbiju u Hamburgu i došao na drugo mjesto u najvažnijoj konjskoj utrci na svijetu, “Prix de l‘Arc de Triomphe” u Parizu.

U ergeli će, kako kažu, biti postavljen nadgrobni spomenik za "Adlerfluga", šlenderhanskog prvaka.

(bild)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen