Dienstag, 27. April 2021

Red Bull Cliff Diving ponovo u Mostaru

 
Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo u svojoj 12. sezoni ponovo dolazi u našu zemlju. Najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu na Starom mostu ćemo šesti put gledati 28. augusta.

Prošle godine prvenstvo je usljed situacije u svijetu prvo bilo pomjereno, a zatim i otkazano. Ova godina donosi povratak takmičenja koje oduševljava publiku širom planete, na najatraktivnijim lokacijama.

Po šesti put Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo dolazi u Mostar, gdje će najbolji svjetski skakači u vodu pokazati svoje vještine skakanjem sa Starog mosta s visina i od 27 metara.

Kako navode organizatori, Stari most je tri godine zaredom bio domaćin pretposljednje prvenstvene stanice, presudne točke u kojoj pritisak skakaču može uništiti, ali i napraviti sezonu uspješnom.

U 2019. godini, svoje naslove u Mostaru osigurali su Gary Hunt i Rhiannan Iffland, dok je Constantin Popovici za savršen skok osvojio pet puta po deset bodova. Nakon što je Steven LoBue u 2018. godini propustio postolje, dopustio je britanskom rekorderu Huntu da se vrati u borbu za naslov prvaka, dok je 2017. godine Iffland zamalo izgubila krunu nakon što se povrijedila na zagrijavanju, te tako ispala iz konkurencije.

Ljubitelji skokova u vodu još novih uzbuđenja mogu očekivati u subotu, 28. avgusta, kada se Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo vraća u Mostar, ističu organizatori.

(Fena)

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen