Dienstag, 29. Oktober 2013

Sportski događaj, gradski derbi, ili...?

KN Red Army

Organizovanog odlaska navijača na gradski derbi nema zbog čudne odluke MUP-a

Povodom predstojećeg gradskog derbija između FK Velež i HŠK Zrinjski, koji će se odigrati u nedjelju 3.11.2013. godine, saopštenjem za javnost obratio se Klub navijača „Red Army
„Ono što želimo istaći je da ovaj put neće biti organizovanog odlaska navijača Veleža na stadion pod Bijelim brijegom, kao što je bio slučaj i tradicija prethodnih godina. Na ovakav potez smo bili primorani odlučiti se usljed apsurdnih zahtjeva i pravila MUP-a HNK.
Znatno je smanjen broj gostujućih navijača
Radi se o broju oko samo 150 navijača. To je znatno manje od 5 posto ukupnog kapaciteta stadiona, što je određeno pravilnikom NS BIH.
Zabrana dolaska navijača koji imaju bilo kakav policijske dosije
Smatramo da je neshvatljivo braniti dolazak i prisustvo navijačima koji posjeduju kriminalni dosije, nevezan za bilo kakve izgrede na sportskim priredbama i terenima. Ističemo da zakon o neredima ovakve vrste, nikada nije usvojen i nema nikakve zakonske osnove za ovakve ili slične odluke.
Takođe se želimo osvrnuti na dezinformacije lokalnih medija i demantovati njihove navode o organizovanom prijevozu, te zamoliti ih da ne obmanjuju javnost.
„Obratite nam se“
Ovim putem pozivamo odgovorne i nadležne iz MUP-a HNK da nam se obrate putem medija i odgovore na naše pitanje: „Da li su u mogućnosti da organizuju ovakav sportski događaj kako dolikuje jednom gradskom derbiju, podrazumijevajući slobodu kretanja, bezbjednost i broj gostujućih navijača?“
Za kraj, želimo da obavijestimo sve simpatizere i navijače FK Velež, da slobodno mogu prisustvovati gradskom derbiju uz uredno kupljenu kartu, ali ponavljamo da organizovanog prijevoza u režiji KN Red Army neće biti.
„Prestati nećemo nikada!“, navodi se na kraju saopštenja Kluba navijača Red Amry.
 
 
NovaSloboda.ba
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen