Donnerstag, 24. Oktober 2013

„Lets do it-milion sadnica za 1 dan“

Mostar

U akciji „Lets do it-milion sadnica za 1 dan“ zasađeno 200 sadnica

U sklopu ekološke akcije „Let's do it-milion sadnica za 1 dan“, koja se provodi danas širom BiH, na području Mostara zasađeno je 200 sadnica.
 
 
Riječ je o sadnicama divljeg kestena, javora, šećernog javora i poljskog jasena, a sadnice smo dobili od poduzeća „Šume Hercegovačko-neretvanske“ d.o.o. Mostar, kazala je koordinatorica projekta za Mostar Janja Marušić.
Navela je kako je bilo planirano akciju provoditi dva dana, odnosno da se danas zasadi 100 i sutra 100 sadnica, no upravo je i zadnja sadnica zasađena. Oko 100 ljudi je učestvovalo u akciji i na svakoj lokaciji bilo je po 10 ljudi. Pored pošumljavanja BiH, cilj akcije je podizanje svijesti i edukacija javnosti o zaštiti životne sredine kao i važnosti šumskih ekosustava.
Tako se spomenuta ekološka akcija u Mostaru provodila na lokacijama: Vrh avenije, Razvitak, Projektant, Španski trg, Park kod Ibrahim pašine džamije, Vukovarska ulica, Trokut na ulazu u Tepu, okolina Pravoslavne crkve i groblja i Tržnica.
Akciju „Let's do it – milion sadnica za 1 dan“ organizovalo je Udruženje građana „Ruke“ iz Sarajeva u saradnji s Udruženjem građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banje Luke, a koordinator akcije u Mostaru je Vijeće mladih Grada Mostara.
Generalni sponzor akcije je HT Eronet, a sponzori u Mostaru su „Klas“ i „Šume Hercegovačko-neretvanske“ d.o.o. Mostar.
(Fena)
 
 
NovaSloboda.ba

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen