Dienstag, 29. Oktober 2013

Omladinskom pogonu Veleža

Sve za Rođene

Akcija pomoći omladinskom pogonu Veleža

Velež je kroz više od 90 godina svog postojanja pokazao da je klub koji i preživljava i nadživljava sve nevolje, bilo da su one izazvane ratom, finansijskim problemima ili problemima sportske prirode izazvanim smjenom generacija ili smjenama u rukovodecim kadrovima kluba.
Kroz klub su i dolazili i prolazili igrači, koji su žarili i palili terenima Jugoslavije i Evrope, ostavljajući svoj upečatljivi trag. Ništa od toga ne bi bilo moguće da Velež nije imao svoju poznatu omladinsku školu fudbala, koja je generacijama davala više od stabilnog oslonca za gradnju prvog tima i evropskog fudbala.
„Mostarske mahale” - turnir, koji je uvijek bio održavan u ljetnjoj pauzi između dvije sezone, gdje su učesnici bili djeca/omladinci iz gotovo svih mostarskih mahala od Carine, preko Luke i Mahale, pa Šanticevom i Strelčevinom, Panjevinom i Đikovinom, pa sve do novijih naselja na Aveniji, u Centru 2, preko Bijelog Brijega i zaustavljali se tik uz kapiju Veležovog stadiona u Omladinskoj ulici, je turnir održavan pod pokroviteljstvom FK Velež, koji je za cilj imao upravo prepoznavanje omladinskih talenata i njihovo zadržavanje u klubu.
Iz svge ovog proizilazi važnost odgajanja i razvijanja omladinskog pogona kluba u cilju etabliranja Veleža u vrhu domaće tabele i s ciljem igranja u Evropi. Kao što je svima poznato, FK Veleš se vise od dvije decenije nalazi u nezavidnoj situaciji, što se odrazilo i na omladinski pogon. U cilju pomoci omladinskom pogonu, organizovali smo akciju, koju sam pokrenuo poslije vise kontakata sa odgovornim za omladinski pogon Veleža, Dženanom Zaimovićem, a nakon što sam se upoznao sa trenutnim poteškoćama u radu i željom da omladinci budu jednoobrazno obučeni i promovišu klub Veležovog renomea u pravom svjetlu.
O koordinaciji akcije sam se savjetovao sa osobama poznatim po mnoštvu dobro provedenih akcija pomoći našem voljenom klubu, kao što su iskusni i nezamijenjivi Denijal Behram, Sanjin Pala, Enis Muminović – Muma, Adam Ramić, Mili Brkan, Hakija Ćurić, Edin Edo Imamović i Buba Hadrović. Važno je istaći da svi dišemo kao jedno i spremni smo akciju realizovati zajedničkim snagama i uspješno.
Na nama, koji se nalazimo izvan granica BiH je da pomognemo koliko hoćemo, želimo i možemo. A, MORAMO – to nam i ljudska i moralna dužnost nalaže!!!
Zaduženi za prikuplanje sredstava su:
Skandinavija: Arnad Omanović i Mili Brkan
Ostatak Evrope: Denijal Behram, Sanjin Pala, Adam Ramić i Hakija Ćurić
Amerika, Kanada i Australija: Edin Edo Imamović i Enis Muminović Muma
Prihvatamo uplate u svim valutama nama lično, putem banke, preko Western Uniona (uzima se provizija), postom ili preko paypala na sljedeća konta:
Za Hakiju Ćurića – hakija_curic@hotmail.com
Za Sanjina Palu – velezmostar@live.nl
Za Edina Edu Imamovića – edomo11@chartertn.net
To znači da smo osigurali dostupnost plaćanja na sve postojeće načine, iz čega proizilazi samo jedno – SADA JE DO NAS!!!
Više informacija možete naći i u facebook grupi: „Rodjenim za rodjendan”.
Isto tako, uzimam sebi za pravo da podsjetim da će se akcija završiti na 25. Novembar – Dan državnosti BiH, tako da bi se već dan poslije trebala objaviti imena svih donatora, a već nekoliko dana iza toga bi se trebala kupiti neophodna oprema, u dogovoru sa odgovornim za omladinski pogon Veleža, Đenanom Zaimovicem.
Zato, otvorimo srca, duše i novčanike za naš ponos – jedan klub, jedan grad: FK Velež, Mostar!!!
Prestati nećemo nikada!!!
Arnad Omanović
 
 
NovaSloboda.ba
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen