Mittwoch, 16. Oktober 2013

Kako ostati „cool“ kad čitava zemlja slavi?

ZDF komentar

Kako ostati „cool“ kad čitava zemlja slavi?

Novinari televizijske kuće Face.TV, nakon izvrsno obavljenog posla, prije, u vrijeme i nakon utakmice u Kaunasu, nisu mogli sakriti svoju radost, pa su zajedno sa igračima i selektorom zaigrali i zapjevali uživo u programu.
 
 
Njemačka televizijska kuća ZDF nakon utakmice u Litvaniji prikazala je petominutnu reportažu o velikom uspjehu reprezentacije BiH i plasmanu na Mundijal.
Bosna i Hercegovina je najveće prijatno iznenađenje ovih kvalifikacija, komentar je TV kuće ZDF.
Njemačkim novinarima i specijalnom komentatoru, Oliveru Kahnu, nekadašnjem golmanu Bayern Münchena, njemačke reprezentacije, i najboljem golmanu svijeta, nije promaklo da većina igrača reprezentacije BiH igra u Bundesligi. Za komentatore iz ZDF u 58. minuti utakmice bio je čisti penal na Ibiševiću.
BiH je imala više sjajnih prilika, a Ibišević je postigao istorijski pogodak, za plasman na Mundijal. Oliver Kahn je sa simpatijama prokomentarisao psihološki pritisak, pod kojim su igrali igrači reprezentacije BiH, jer je pred njima bio imperativ pobjede, na ne baš jednostavnom i lakom gostovanju u Litvaniji.
Na kraju reportaže, prikazali su slavlje igrača, selektora i vođstva reprezentacije, nakon utakmice, na terenu, uz napomenu da su se slavlju priključili i novinari televizijske kuće, koja je vršila prenos za područje BiH, i uz komentar:
Kako ostati cool (hladan), kad čitava zemlja slavi! Zaigrali su i zapjevali svi zajedno.
Čestitke Senadu i Marijanu.
(Izvor: ZDF, youtube)
ZDF video na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=cack7B41sGo&feature=youtu.be

Priredio: Smail Špago
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen