Freitag, 10. Dezember 2021

Sylvester Stallone, izlažba slika u Hagenu

 



Njegovi filmovi "Roki" i "Rambo" učinili su ga bogatim, a slikanje je njegova prava strast, kaže Sylvester Stallone.

Od 2. decembra, pa sve do 20. februara naredne godine, slike Sylvestera Stalonea mogu se vidjeti u muzeju Osthaus u Hagenu, Njemačka.

Po prvi put u Njemačkoj, holivudska zvijezda Sylvester Stallone predstavio je sveobuhvatnu retrospektivu svog višedecenijskog slikarskog rada. Ovakva umjetnička izložba je za njega još uvijek sasvim novi svijet, jer, na kraju krajeva, slikarstvo je "najprivatnija stvar koja postoji", rekao je 75-godišnji glumac iz filmova "Rambo" i "Rocky" prije otvaranje izložbe 3. decembra. .

Više od 50 slika Sylvestera Stallonea mogu se vidjeti do 20. februara 2022., uključujući autoportrete i rane radove iz 1960-ih koji nikada prije nisu bili prikazani.

Za razliku od filmskog stvaralaštva, gdje glumac ima cijeli tim oko sebe, slikari su uveliko sami sa sobom. "Možete se osloniti samo na sebe", rekao je Stallone za njemačke novinske agencije.

Kod slikanja imate samo "sebe i svoju dušu".

Glumac i filmaš slikanjem se bavi od malih nogu, a intenzivno se bavi savremenom umetnošću i kao kolekcionar. U svojim često živopisnim, moćnim djelima, holivudska zvijezda koja voli umjetnost, bavi se strujama nadrealizma, ekspresionizma i apstraktnog slikarstva. Svjetski poznati umjetnik se osvrće i na herojske ikone i njihove prodore - od samostvorene bokserske legende Rockyja do mitoloških figura poput Herkula, pa i do Supermana.

Tek prije nekoliko godina Stallone je počeo javno prikazivati svoja emotivna i ekspresivna djela i imao prve muzejske izložbe, na primjer u Sankt Peterburgu ili Nici. Prije nego što je poduzeo ovaj korak, dugo je oklijevao: „Sklon sam da pokažem svoju pravu prirodu na svojim slikama, i zaista je istinito da je to puno akcije. To sam ja”, rekao je u intervjuu.

Ima tendenciju da bude pomalo nespretan i plaši se da time ne uplaši ljude.





U prilogu neke slike Sylvester Stalonea:

1 »Tony is a Phony«, 2017.

2 »Rambo Mind«, 2012.

3 »Myth Shit«, 1988.

4 »Danse Macabre #1«, 2018.

5 »Inferno«, 1966.

6 »Danse Macabre #5«, 2015.

(express)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen