Sonntag, 19. Dezember 2021

Poraz Zmajeva protiv SAD u finišu utakmice

 





SAD - BiH 1:0 (Bassett 89')

SAD: Turner, Lennon, Zimmerman, Kessler, Bello, Cardoso, Ferreira, Roldan, Morris, Pepi i Acosta.

BiH: Ćetković (od 46′ Dizdarević), Ćorluka (od 63′ Ćavar), Kurdić, Nukić (od 77′ Ćosić), Barišić, Vojnović, Lukić (od 46′ Pidro), Krpić, Begić, Đokanović (od 83′ Ovčina), Savić.


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u prijateljskom meču u Los Angelesu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država sa 0:1.

Uvodne minute utakmice nisu donijele previše prilika. Tek u 17. minuti, Jovo Lukić je pokušao sa dvadesetak metara, ali je golman Matt Turner zaustavio njegov udarac.

Na drugoj strani, Jordan Morris je pokušao glavom sa peterca u 31. minuti, ali je Nikola Ćetković odlično intervenisao.

U 39. minuti, bh. tim je ostao sa igračem manje na terenu, jer je crveni karton dobio Amar Begić.

U finišu prvog poluvremena, domaći tim je stvorio jednu priliku, ali se rezultat nije mijenjao.

Nastavak utakmice je donio nešto defanzivniju igru naše reprezentacije, ali ni igrači SAD-a nisu stvorili ozbiljniju priliku sve do finiša utakmice. Cole Bassett u 89. minuti koristi šansu i donosi pobjedu domaćoj reprezentaciji.

Meč je odigran pred 11.404 navijača. Nije izostala ni podrška za Zmajeve, koje su na kraju meča pozdravili pristalice reprezentacije BiH.

(NovaSloboda.ba)




Završena je još jedna godina za zaborav fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom u Carsonu protiv Los Angelesa spustila je zavjesu na još jednu takmičarsku godinu, a ni ona se neće pamtiti po dobrom.

Ivaylo Petev je izabran početkom godine kao nasljednik Dušana Bajevića i ni on se nije najbolje proveo. Iako se ne možemo oteti utisku da je reprezentacija u pojedinim utakmicama, naročito protiv jačih rivala, igrala jako dobro, rezultati su jedino mjerilo, a oni kažu da je BiH u 13 utakmica ove godine ostvarila svega dvije pobjede protiv slabašnog Kuvajta u prijateljskoj utakmici 1:0 i Kazahstana na gostovanju 2:0. Upisalo se i šest nerješenih rezultata, protiv Finske (2:2), Kostarike (0:0), Crne Gore (0:0), Francuske (1:1), Kazahstana (2:2) i Ukrajine (1:1), dok se izgubilo od Francuske (0:1), Danske (2:0), Finske (1:3), Ukrajine (0:2) i SAD (0:1).

Kada tome dodamo i utakmice iz 2020. godine u kojoj se nije upisala niti jedna pobjeda na osam utakmica dolazimo do toga da je BiH u 21 odigranoj utakmici upisala svega dvije pobjede, osam remija i 11 poraza.

(oslobođenje)


U junu Liga nacija

Naredna iskušenja reprezentativci BiH imat će u junu mjesecu kad kreće treća sezona Lige nacija. Zmajevi će igrati drugi po jačini rang u Ligi nacija, a rivali u grupi bit će nam Finska, Crna Gora i Rumunija.

(sport)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen