Mittwoch, 22. Dezember 2021

Sezona iz snova Lane Pudar

 


Pregled Sezone iz snova Lane Pudar

? 19. januara 2021. godine: Lana Pudar proslavila 15-sti rođendan. Poznato ime ljubiteljima plivanja koji je znaju kao izuzetno talentiranu plivačicu, široj javnosti nepoznato ime.

?13. marta 2021. godine: "Grom iz vedra neba" - petnaestogodišnja djevojčica iz Mostara, Lana Pudar, na takmičenju u Srbiji u disciplini 100m leptir ostvarila najvrijedniji plivački rezultat u historiji Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući tom rezultatu postala prva plivačica iz naše zemlje sa izborenom A olimpijskom normom.

? April: Zbog povrede Lana Pudar bila prisiljena propustiti Evropsko seniorsko prvenstvo u velikim bazenima.

? 11. juli 2021. godine Lana Pudar na Evropskom juniorskom prvenstvu u velikim bazenima koje se održalo u Rimu osvojila zlatnu medalju u disciplini 100m leptir, te srebrene medalje u disciplinama 50 i 200 metara leptir.

?24. juli 2021. godine: Lana Pudar, kao jedna od najmlađih učesnica Olimpijskih igara u Tokyu, zauzela 19. poziciju u disciplini 100m leptir.

? 30. oktobar 2021. godine: Lana Pudar osvojila bronzanu medalju na takmičenju Svjetskog kupa u Kazanu, disciplina 100m leptir. Na istome takmičenju Pudar plivala finala u disciplinama 50 i 200 metara delfin. Postala prva plivačica iz Bosne i Hercegovine sa medaljom na ovom takmičenju.

?2-7. novembar 2021. godine: Lana Pudar na Evropskom seniorskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Kazanu izborila finala utrka na 100 i 200m leptir. Na 200m Lana je zauzela petu poziciju, dok je na u pola manjoj dionici bila za jednu poziciju slabije plasirana.

?16-21. decembra 2021. godine: Na Svjetskom seniorskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Abu Dabiu Lana Pudar na najljepši način stavlja tačku na ovu sezonu osvajanjem bronzane medalje u utrci na 200m leptir i obaranjem evropskog juniorskog rekorda. Pudar je izborila i finalnu utrku na 100m leptir, te je u veoma jakoj konkurenciji zauzela 7. poziciju. Ova medalja je prva za Bosnu i Hercegovinu na velikim plivačkim takmičenjima.

?Lana Pudar je u 2021. godini popravila državne rekorde Bosne i Hercegovine u disciplinama 50, 100 i 200 metara leptir stilom i u 25-metarskim i u 50-metarskim bazenima. Pri tome je postala vlasnica jednog evropskog juniorskog rekorda.

Impresivna sezona za petnaestogodišnjakinju!

(Sportisti Bosne i Hercegovina/facebook/20211222)






Lana Pudar sedmu u finalu SP 200m leptir

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) osvojila je sedmo mjesto u disciplini 100 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, a svjetsku titulu osvojila je Kanađanka Maggie MacNeil s vremenom 55.04 sekunde.

Lana je 100 metara isplivala za 56.51 sekundi s kojim je zauzela sedmu poziciju, a ona je zakasnila 23 stotinke za rezultatom iz polufinala.

Lana je u jučerašnjem polufinalu isplivala vrijeme 56.28, što je za 0.83 sekunde bilo sporije od najbrže i na kraju prvakinje Mac Neil (55:45).

U finalu su nastupale Anastasiya Shkurdai iz Bjelorusije, Elena Di Liddo iz Italije, Louise Hansson iz Švedske, Margareta Macneil iz Kanade, Claire Curzan iz Sjedinjenih Američkih Država te njena sunarodnjakinja Torri Huske te Farida Osman iz Egipta, uz naravno, našu sjajnu Lanu Pudar.

Lana je već osvojila medalju na aktuelnom Svjetskom prvenstvu i to u disciplini 200 metara delfin kada je zauzela treće mjesto i osvojila bronzanu medalju.

Naša plivačica može biti zadovoljna nastupom u Abu Dhabiju s obzirom da se kući vraća sa jednom medaljom.

(sport)

Čestitamo Lana Pudar

Ti si ponos našeg grada

Lana Pudar završila je svoj nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu u Abu Dhabiu plivajući finalnu utrku u disciplini 100m delfin. Lana je u finalu zauzela sedmo mjesto sa vremenom 56.51. Ovim putem još jednom našoj dragoj Lani, porodici Pudar i trenerima upućujemo iskrene čestitke na vrhunskom nastupu i prvoj medalji za bh. plivanje.Sigurni smo da je ovo samo početak.

Bravoo Lana!

(Mostarska raja)


Veliki pozdrav iz Abu Dhabia za sve drage ljude iz Mostara, Bosne i Hercegovine i dijaspore. Hvala Vam od srca što ste mi pružali fantastičnu podršku svih ovih dana. Svi ovi rezultati zbog toga mi još više znače.

Prezadovoljna sam svojim nastupima na ovom prvenstvu i zaista sam ponosna što sam na svom prvom nastupu na svjetskom prvenstvu uspjela osvojiti bronzanu medalju. Iza ovog rezultata stoji jedan cijeli tim ljudi, koji čine moji treneri i ljudi iz moga kluba i bez njih sve ovo postići, zaista ne bi bilo moguće. Hvala im što su uvijek tu za mene. Zahvala ide i mojoj porodici, sponzorima, profesorima u školi i svim mojim prijateljima, koji su moja velika podrška.

Ovaj rezultat je samo potvrda da smo na pravom putu, da se naporan i težak rad na treninzima itekako isplati, a vjerujem i ubjeđena sam da ću u budućnosti postizati još bolje rezultate.

Hvala Vam još jednom na podršci, nastojat ću je opravdati na što bolji način?

(Lana Pudar/facebook/20211222)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen