Mittwoch, 8. September 2021

U zadnjoj minuti ostali bez pobjede

 




Bosna i Hercegovina - Kazahstan 2:2 (0:0)
Stadion: Bilino Polje, Zenica
Gledalaca: 4000
Sudija: Igal Frid (Izrael)
Strijelci: 0:1 - Kuat (52), 1:1 - Pjanić (74) - P., 2:1 - Menalo (86), 2:2 - Zainutdinov (90+4)
Žuti kartoni: Hadžikadunić, Džeko (BiH), Zainutdinov, Marochkin, Vassilkjeve (Kazahstan)

Bosna i Hercegovina: Šehić, Stevanović, Kolašinac (46. Ćivić), Saničanin, Hadžikadunić (68. Menalo), Ahmedhodžić, Cimirot, Pjanić, Nalić (54. Gojak), Demirović (79. Prevljak), Džeko. Selektor: Ivaylo Petev.

Kazahstan: Shatskiy, Bystrov, Marochkin, Maliy, Vorogovskiy (84. Takenov), Logvinenko (88. Yerlanov), Tagybergen, Kuat (88. Zharynbetov), Vassiljev (84. Orazov), Shushenachev (57. Zainutdinov), Zhukov. Selektor: Talgat Baisufinov


Selekcija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras 2:2 (0:0) protiv Kazahstan na zeničkom Stadionu „Bilino polje“ te još uvijek nije upisala prvi trijumf u okviru kvalifikacija za Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2023. godine u Kataru.

Gosti su iz prvog kornera kojeg su imali na utakmici poveli s 0:1, a strijelac je bio Islambek Kuat, koji se u 52. minuti najbolje snašao u petercu te savladao Ibrahima Šehića. BiH je izjednačila nakon jedaneasterca u 71. minuti, nakon što je Alexandr Marochkin u svom petercu srušio Džeku.

Sudija Yigal Frid iz Izraela dosudio je penal, a, nakon trominutne pauze zbog provjere VAR-a, penal je u 74. minuti izveo Pjanić i sigurnim šutem izjednačio rezultat na 1:1.  

Pjanić je u 86. minuti izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku bio je rezervista Luka Menalo te glavom zakucao loptu u kazahstansku mrežu za potpuni preokret i vodstvo..

Konačnih 2:2 postavio je u 94. minuti utakmice Baktiyor Zainutdinov, koji je pogodio iz slobodnog udarca sa oko 20 metara..

BiH je od prve minute krenula agresivno prema gostujućem golu, a već u 5. minuti Miralem Pjanić je proigrao Miroslava Stevanovića koji je protrčao po desnoj strani te na petercu gostiju pokušao uposliti Edina Džeku. Džeko je u padu pokušao zahvatiti loptu, ali nije uspio šutirati prema golu. Pritom je zakačio i golmana gostiju Igora Shatskiya.

Pjanić je u 17. minuti na vrhu peterca pronašao kapitena Džeku, koji nije dobro zahvatio loptu pa je njegov šut završio preko gola. Džeko je u 21. minuti asistirao za Pjanića, ali je brži bio kazahstanski golman Shatskiy te na 13 metara od gola pokupio loptu. Šut Džeke iz okreta sa oko 13 metara iskosa sa desne strane gosti su izbili u korner.

Pjanić je i u 34. minuti uputio prebrzu loptu za Džeku. Soloprodor Ermedina Demirovića u 36. minuti rezultirao je i dobrim prizemnim šutem, kojeg je neko od gostiju skrenuo u korner. Gosti su opasno zaprijetili u 41. minuti, ali je šut Vladislava Vassiljeva sa oko 25 metara završio zamalo iznad prečke gola Ibrahima Šehića.

U sudijskom vremenu prvog poluvremena, u gužvi koja se stvorila pred kazahstanskim golom, blokiran je šut Demirovića; odbijenu loptu nije uspio prihvatiti Džeko, da bi šut Seada Kolašinca završio pored gola. Demirović nije dobro zahvatio loptu glavom u 56. minuti, na ubacivanje Stevanovića.

Pjanić je u 77. minuti prizemnim šutem pokušao dovesti bh. tim u vodstvo, ali je njegov šut sa oko 20 metara završio pored gola. Džeko u 82. minuti nije uspio dobro zahvatiti loptu na oko sedam metara od gola, ali je izvukao korner.

BiH i Kazahstan nakon ove utakmice imaju po tri boda iz četiri meča. U odnosu na prošlosedmičnu, gostujuću utakmicu protiv Francuske (1:1), bh. tim je igrao bez povrijeđenog Matea Sušića i Amira Hadžiahmetovića, koji je, izostao zbog dva žuta kartona. Umjesto njih su priliku dobili Miroslav Stevanović i Adi Nalić.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen