Donnerstag, 16. September 2021

Poraz u gradskom derbiju

 




Zrinjski-Velež 2:1 (1:1)

Stadion pod Bijelim brijegom.

Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo)

Žuti kartoni: Kamenar, Jakovljević, Bilbija (Z), Dejanović, Zvonić, Anđušić,Ovčina (V)

Strijelci: 1:0 Jakovljević (33′), 1:1 Zajmović (44′), 2:1 Bilbija (86′)

Zrinjski: Kukić, Barišić, Bašić (od 80′ Sabljić), Ćorluka, Malekinušić (od 60′ Šipovac), Savić, Jakovljević, Juranović, Kamenar (od 60′ Zlomislić), Tičinović (od 70′ Memija), Bilbija.

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Anđušić (od 70′ Hasanović), Ovčina, Brandao (od 32′ Peco), Vehabović (od 46′ Pršeš), Salčin, Zajmović (od 62′ Ćosić), Dejanović (od 46′ Cvijanović), Radovac.


Zrinjski je u gradskom derbiju bio bolji od Veleža, a pobjedonosni gol pao je četiri minuta prije kraja regularnog toka utakmice.

Samo što je počela utakmica, napad Veleža, koji je završio izbacivanjem lopte u korner, koji je ostao neiskorišten. Minut kasnije, nova prilika za Rođene. Salčin je odlično centrirao, a Anđušić iz neposredne blizine, neometan ni od koga, šalje loptu pored stative.

Prvu priliku, domaći su stvorili u 11. minuti, kada je Juranović sa dvadesetak metara šutirao pravo u golmana Bogdanovića.

Šest minuta kasnije, nova prilika za domaće, kada je Tičinović, poslije centaršuta Bašića. šutirao glavom preko gola.

U 20. minuti utakmica je prekinuta zbog bakljade domaćih, ali je, poslije dva minuta nastavljena.

Nova prilika ukazala se Anđušića u 27. minuti. Salčin je presjekao napad Zrinjskog, odlično je uposlio Anđušića, ali je ovaj slabo šutirao i lopta završava u gol autu.

Kapiten domaćih Bilbija, u 30. minuti, iz slobdnog udarca šalje loptu visoko iznad prečke.

Brandao se povrijeio u 32. minuti i morao je na nosilima napustiti teren, a umjesto njega ušao je Peco.

U 33. Zrinjski je došao u vođstvo. Dosuđen je slobodan udarac za domaće, Kamenar je ubacio pred gol Veleža, a Jakovljević glavom šalje loptu iza leđa Bogdanovića – 1:0.

Poslije gola, domaći su više pred golom Veleža, ali bez opasnosti po gol gostiju.

U 44. minuti, Velež je izjednačio rezultat. Ovčina je odlično prodro po desnoj strani i uputio centaršut, golman Kukić slabo je procijenio let lopte, na pravom mjestu bio je Zajmović i lopta se zakoprcala u mreži – 1:1.

Početak drugog poluvremeno počeo je opreznom igrom s obe strane i igra se uglavnom odvija na sredini terena.

Prvo veće uzbuđenje viđeno je u 64. minuti, kada je Bilbija iz slobodnog udarca pogodio živi zid. Četiri minuta kasnije, u oprilici je Bašić, ali se spetljao i lopta je završila kraj lijeve stative.

I kad se očekivao kraj utakmice, Zrinjski je po drugi put poveo. Bilbija je, poslije centaršuta Čorluke, poslao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača, koji su na teren počeli bacati kamenice, pa je utakmica ponovo bila prekinuta.

(NovaSloboda.ba)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen