Samstag, 18. September 2021

Punim gasom u čistiju budućnost

 


Prisjećate li još uvijek klasičnog filma "Povratak u budućnost"? U trilogiji su se pojavljivali leteći automobili, kompenzator fluksa koji je retro Delore pretvorio u vremeplov ...
To još uvijek nije dostupno na novoj izložbi IAA Mobility u Minhenu. Ali, fokus je očito na budućnosti: Sajam je posvećen električnim pogonima, umjetnoj inteligenciji, održivosti i održavanju mobilnosti!


“Vision Circular”

Revolucionarna ideja: Najbolje je koristiti ono što je već jednom ukradeno iz prirode. Novi automobili se prave od smeća i otpadakaa.

Sa “i Vision Circular”, BMW pokazuje kako bi ova kružna ekonomija mogla izgledati.
Punim gasom u čistu budućnost!
Do sada je na poklopac motora bio zalijepljen plastični logotip, amblem robne marke i Vision Circular je ugravirano. Ekološki prihvatljiviji i ne može se izgubiti.
BMW nema boju, što štedi na težinu i hemikalijama. Prednji dio studijskog modela izrađen je od eloksiranog recikliranog aluminija, a stražnji od plavog čelika.
Na prednjoj i prozorskim trakama nalaze se ekrani umjesto hromiranih obloga. Služe kao farovi, rešetke hladnjaka i ukrasni elementi. Ako se ukus promijeni, dizajn može promijeniti putem up date. Na taj način automobil ostaje atraktivan duže vremena.




Microlino, nova Isetta
Proizvođač Micro Mobility Systems ima sjedište u Švicarskoj, a Microlino se proizvodi na Dalekom istoku. Prema proizvođaču, napuni se za četiri sata iz kućne utičnice, nudi prostor za dvije osobe i tri gajbe piva
Ne, ne vara se niko ko pri špogledu na ovaj model pomisli na Isettu. Ulazna vrata, prostor za dvoje, domet od 200 km, najveća brzina 90 km / h - i naravno električno.
Na IAA privlači pažnju, a na tržištu se prodaje za 12.000 eura. Auto koje se uklapa u svako parkirno mjesto.
Za podsjećanje: Legendarnu Isettu je BMW proizvodio po licenci između 1955. i 1962. godine. Na slici u prilogu.



Cupra, krilati lutalica
Seat sportska podružnica Cupra prikazuje električni gradski prevoz - kao studiju u agresivnoj trkaćoj odjeći.
Svako ko razmišlja dalje od velikog stražnjeg krila i široki otvor, dolazi na ideju o četverometarskom Stromeru. Početak proizvodnje 2025, cijena nešto manje od 20.000 eura.

(bild)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen