Sonntag, 26. September 2021

Poraz Veleža na Tušnju

 

podrška Veležu!




Tuzla City – Velež 2:1

Strijelci: M. Mehanović 3′p, Mišić 8′ / Zajmović 42′)

Stadion: Tušanj. Gledalaca: 1.000.

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo).

Žuti kartoni: Morris, Mišić, Đerić, Džafić, Brkić (Tuzla City); Ovčina, Cvijanović, Peco (Velež)

Tuzla City: Fejzić, Mehidić, Šukilović, Morris, Đerić (Nukić), Čeliković, Gavrić (Doffo), Mišić (Brkić), Džafić, M. Mehanović, E. Mehanović (Krpić).

Velež: Bogdanović, Radović (Ferreyra), Zvonić, Zeljković, Ovčina, Pršeš, Hasanović (Brandao), Salčin (Cvijanović), Dejanović (Zubanović), Ćosić i Zajmović (Peco).


U okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Tuzla City je na stadionu Tušanj ugostio ekipu FK Velež i istu savladao sa rezultatom 2:1. Tuzlaci su tako ostali na prvoj poziciji na tabeli.

Mogao se na ovoj utakmici vidjeti jedan od najbržih pogodaka u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine na samom početku utakmice kada je Mirzad Mehanović šutirao sa distance, ali je Bogdanović izbacio loptu u korner.

Samo jedan minut kasnije glavni sudija današnjeg susreta Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku, a razlog tome bio je pad Džafića nakon duela sa Ovčinom. Mehanović je ovoga puta savladao Bogdanovića sa bijele tačke.Samo pet minuta kasnije uslijedio je i drugi pogodak domaćina na Tušnju. Ovoga puta sjajan udarac je uputio Petar Mišić, a Bogdanović je i ovoga puta bio nemoćan, te je rezultat nakon osam minuta utakmice glasio 2:0.

Rođeni su po prvi put ozbiljnije zaprijetili tek u 22. minuti utakmice kada je šutirao Ćosić, ali je Fejzić odbranio njegov udarac, te je uslijedio korner za Velež. Upravo iz tog kornera uslijedila je i druga šansa za Velež, a ovoga puta Zajmović je šutirao preko gola.

Bogdanović je spasio svoj tim u 28. minuti utakmice kada je odbranio odličnu priliku, a nakon toga je loptu sa gol crte izbio i rezervista Cvijanović. Tri minute kasnije Velež je zaprijetio preko Ovčine koji je šutirao iz voleja, ali lopta je otišla pored gola.

U prvom poluvremenu Velež je ipak uspio da stigne do pogotka i tako napravi drugo poluvrijeme dodatno zanimljivijim. Igrala se 42. minuta utakmice kada je Zajmović nakon velike gužve pogodio mrežu domaćina za 2:1, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice Rođeni su više dominirali u polju i stvarali prilike željevši doći do izjednačenja, ali na kraju nisu uspjeli u svojoj namjeri.

Prvo je zaprijetio Cvijanović u 47. minuti utakmice, ali udarac otišao pored gola. Ponovo je opasan bio Cvijanović u 55. minuti utakmice, ali je ponovo nekontrolisano šutirao preko gola Tuzla Cityja. Do kraja utakmice Velež je još imao šansu i preko Zeljkovića u 77. minuti utakmice koji je šutirao iz ogromne udaljenosti, ali je lopta otišla preko gola.

(sport)


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen