Montag, 7. August 2023

Podjela bodova

 











Velež - GOŠK 0:0

Stadion Rođeni.

Sudija: Admir Musić (Sarajevo)

Žuti kartoni: Šikalo (Velež), Gogić, Radenović, Mandić, Šero (GOŠK)

Velež: Hadžikić, Oreč, Zvonić, Anđušić, Mlinarić, Šikalo, Džafić (od 46′ Haskič), Šturm, Vehabović (od 70′ Halilović), Mahmić, Krajnc (od 78′ Lea’i).

GOŠK: Bobić, Čoko, Šuta, Skorup (od 56′ Ačkar), Hasukić (od 71′ Tabak=, Bradara, Musulin, Šero, Radenović, Mandić (od 71′ Mandić, Gogić.


Poslije odlične igre i ubjedljive pobjede na startu prvenstva protiv Zvijezde 09, očekivalo s da će Velež tako nastaviti i u susretu sa GOŠK-om, ali se ta nadanja nisu ostvarila i domaći su se morali zadovoljiti jednim bodom. Mogao je Velež u 92. minuti da dođe do pobjede, kada je poslije igranja rukom jednog igrača gostiju dosuđen penal za Velež, ali je veoma slab šut Haskića, Bobić odbranio.

Poslije početnih ispitivanja snaga, prva prilika ukazala se Veležu, ali je Šikalo iz neposredne blizine poslao loptu pored stative.

U 26. minuti šansa za Krajnca, ali je Bobić sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.

Najveću priliku za postizanje gola imali su gosti u u 29. minuti, kada je poslije greške Mlnarića, loptu prihvatio Šero, koji je pokušao lobovati Hadžikića, koji je krajnjim naporom uspio loptu izbaciti u korner.

I u drugim nastavku, nije bilo puno uzbuđenja. Prva prilika viđena je u 62. minuti, kada je, oslije centaršuta Šturma, Bobić bio na visini zadatka i izbacio loptu u korner.

U 72. minuti, Haskić je pokušao sa desetak metara, lopta odlazi pored stative.

Najveću priliku da, ipak, dođe do nova tri boda, Velež je propustio u 92. minuti, kada je Haskić propustio da realizuje penal, a do kraja je preostalo malo vremena da se rezultat promijeni i GOŠK sasvim zasluženo nosi bod iz Mostara.

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen