Sonntag, 27. August 2023

Iz svijeta – Slike dana

 


Sa zamahom

Budimpešta - Italijan Marko Fasinoti je sa dobrim zamahomo preletio preko letvice u skoku uvis, na Svjetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti.



Na dohvat prve zvjezdice

Sydney - Lavice protiv La Rohe: Engleska i Španija stižu do prve zvezdice u finalu Svetskog prvenstva za žene. Ipak, zvijezdicu je na kraju osvojila Španija, pobjedom osd 1:0.



Oštra krivina

Spielberg kod Knittelfelda - Francuz Johann Zarco se naginje u krivinu tokom zagrijavanja, uoči Moto GP Grand Prixa Austrije.



Vanredno stanje

Cabo San Lukas - S obzirom da se približava uragan četvrte magnitude, NHC upozorava na "potencijalno katastrofalne" poplave u sjeverozapadnom Meksiku i susjednoj Kaliforniji.

"Poplave opasne po život i potencijalno katastrofalne" očekuju se u većem dijelu meksičkog poluotoka Baja California i južne Kalifornije, saopštio je NHC.



Masovno ljuljanje u ritmu

Bangkok - Malo zabave za putnike: grupa ljudi pleše u ritnu na glavnoj željezničkoj stanici u Bangkoku na Tajlandu.



Balet

Nanterre - Ragbi je brutalan sport koji zahtijeva da se sportisti na terenu uredno redaju i ponašaju se u skladu sa pravilima. Međutim, s vremena na vrijeme, izgledaju potpuno graciozno - kao na slici, na utakmici između Racinga 92 i Union Bordeaux-Beglesa u Nanterreu.

(msn)

(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen