Montag, 14. August 2023

Iz svijeta – Slike sedmice

 


Da li ovako izgleda zlo?

Vjerovatno nema sumnje o tome ko su demoni u Iranu, čak i u samoj zemlji. Činjenica da je zlo tu predstavljeno drugačije nego na slici može se uzeti zdravo za gotovo. Međutim, prikazuje maskiranog glumca u godišnjem ritualu Taazieh u Noosh Abadu. Ubistvo Muhamedovog unuka, imama Huseina, obilježava se u muslimanskom mjesecu muharemu. Bilo je možda i drugih načina da se to obilježi.



Najljepše je kod kuće

Doduše, sve stanovnike Dandfly Bara na popularnom ostrvu za odmor Otago mogu se jeftinije vidjeti u nekom zoološkom vrtu. Tuljani i pingvini su tamo dobro zastupljeni. Morski lavovi također žive udobno, i ako ih više ne možete prepoznati po imenima, nikoga nije ih briga. Naravno, ako zaista želite da vidite stvorenja u njihovom prirodnom staništu, morate pogledati antipode.




Stvorenje iz dubine

I još jedna egzotična stvar iz beskrajnih morskih prostranstava: slika prikazuje višestruku američku vrhunsku plivačicu Regan Smith na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Japanu u disciplini 200 metara leđno. Nakon godina neuspjeha i povreda, ovdje se u više navrata sjajno vratila

(news)

(NovaSloboda.ba).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen