Donnerstag, 24. August 2023

Glazbeno scenski spektakl “Most”

 


Glazbeno scenski spektakl “Most”

Musucal Stage Peformance “The Bridge”

Spettacolo Musicale Scenico “Il Ponte”



Pula, augusta 2023.

Mostarka Zlata, privremeno na radu u Istri, saznavši za prikazivanje muzičko-scenskog uratka tematski vezanog za Mostar, stigla je u Pulu sa ciljem da uživa u ljubavnoj storiji dvoje mladih Mostaraca, svojevrsnog romantičnog para Romea i Đulijet. Doživljaj pun emocije, satkan od ljubavi i Mostara. Svijet je malen ako traga i pronađe duhovnu okrepu.

(Zlatko Serdarević/20230824)




Tragom fotografije:

Podaci o događaju

Most

Samir i Marina su mostarski Romeo i Julija koji dolaze iz obitelji Alihodžić i Bevanda, bosanskohercegovačkih/bošnjačko-hrvatskih verzija obitelji Montecchi i Capuletti. lako njihova ljubav nije nimalo laka jer je zabranjena a oni stavljeni na brojne kušnje, oni uspijevaju preživjeti unatoč svemu i usprkos svima. Glazbeno-scenski spektakl Most doslovno spaja umjetnike "s obje strane", umjetnike koji prelaze mostove i grade mostove kod kuće i po svijetu.

PULSKO KULTURNO LJETO - Glazbeno-scenski spektakl Most, Malo rimsko kazalište, 18.08., 21:30 h - Turistička zajednica grada Pule (pulainfo.hr)


Glazbeno-scensko djelo “Most” u Malom rimskom kazalištu u Puli

Malo rimsko kazalište u Puli ove je ljetne sezone hit lokacija jer je do sada ugostilo niz vrhunskih kulturnih događanja, prometnuvši se tako u najljepšu ljetnu pozornicu na Jadranu.

No, malo je koji održani program imao emotivni potencijal kakav za domaću, ali i za stranu publiku, nosi glazbeno-scenska izvedba koja se bazira na mjuziklu “Most” a koja će se 18. kolovoza ondje održati.

Istra i Pula su se prije tridesetak godina, u vrtlogu ratnih zbivanja na Balkanu, pokazale kao svojevrsno utočište mnogima koji su usred rata ili neposredno nakon njega napuštali svoje rodne gradove, nesretni, slomljeni, ali s povjerenjem u bolju budućnost. Sada se na pozornici Malog rimskog kazališta u Puli uprizoruje jedna ratna priča toga doba, ljubavna priča kojoj su mnogi s pravom nadjenuli naziv mostarski Romeo i Julija. No, suprotstaviti ljubav sukobu dviju obitelji (Montecchi i Capuleti) je jedno, a suprotstaviti ljubav krvavom ratu i sukobu dvaju odnosno triju naroda – tematski nadilazi Shakespeareove ljubavnike iz Verone i na poseban način dira srca domaće publike koja još uvijek pamti zbivanja iz posljednjeg rata.

“Most” je mjuzikl čiju ideju i većinu songova potpisuje Emir Kulenović, skladatelj i tekstopisac koji je početkom devedesetih u ratnom vihoru bio primoran napustiti Prijedor i preseliti se u Istru u kojoj je započeo novi život.

Glazbeno-scenski spektakl "Most" u Malom rimskom kazalištu u Puli (glazba.hr)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen