Montag, 21. August 2023

Derbi kola bez pobjednika

 










Velež – Široki Brijeg 1:1 (0:1)

Stadion Rođeni.

Sudija: Haris Halkić (Sanski Most)

Žuti kartoni: Zvonić, Domić (Velež), Capan, Kpan (Široki Brijeg)

Strijelci: Zvonić 48′ za Velež, Kpan 20′ za Široki Brijeg

Velež: Hadžikić, Oreč, Hrkać (od 64′ Domić), Mahmić (od 46′ Vehabović), Šturm, Kadrić, Halilović (od 46′ Zvonić), Krajnc (od 74′ Peco), Mlinarić (od 59′ Guliashvili), Anđušić i Haskić.

Široki Brijeg: T.A. Tomić, Pranjić, Šaravanja, Musa, Dadić (od 59′ Kuprešak), Šuto (od 70′ Lukić), Mamić (od 70′ Buljan), Capan, Ćavar, Kpan (od 59′ Bagarić), Chinedu (od 81′ Vrcić).


U trećoj utakmici na svom terenu, Velež je, u derbiju kola, osvojio bod protiv Širokog Brijega, što nije zadovoljilo njegove navijače.

Oba tima nervozno su započeli utakmicu, mada je bilo prilika na obe strane. Povoljne prilike imali su Anđušić, Šturm i Haskić u dva navrata za Velež, a Chinedu za Široki Brijeg.

U 20.minuti, hladan tuš za domaće navijače. Mamić je započeo akciju, uposlio je Kpana, koji šutira iz prve i lopta senašla u mreži – 0:1.

Najpovoljniju priliku za izjednačenje imao je Haskić u 38. minuti, ali je sa 5 metara neometan ni od koga promašio zicer.

Kapiten Veleža Denis Zvonić uašao je u igruna početku drugog poluvremena, a u 49.minuti zagrijao je dlanove domaćih navijača, postigavši izjednačujući gol. Akciju je započeo Šturm, Zvonić je utrčao i iz drugog plana plasirao loptu iza leđa Tomića – 1:1.

Iako je Velež u nastavku imao terensku inicijativu i nekoliko prilika, do kraja utakmice rezultat je ostao nepromijenjen.

(NovbaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen