Samstag, 7. April 2018

Zabranjeni hobi


Mladi ljudi iz Saudijske Arabije, i pored zabrane, zabavljaju se njihovim hobijem, duboko vjerujući u svoje vozačke sposobnosti.
„Sidewall Skiing“ je, u stvari, vožnja automobila na dva točka, prilikom koje se mladima adrenalin podiže do neba. Duge, pravolinijske ceste u pustinji i jeftin benzin čine ovaj hobi mogućim.
Naravno, uz samouvjerenost prema vlastitim vozačkim sposobnostima. I što je najinteresantnije, ovaj ludi hobi je u ovoj zemlji već odavno zabranjen. Zbog toga se momci nalaze tajno, maskiraju svoja lica, i kreću u vožnju. Posebno su bili ponosni što ih neko fotografiše, i što će njihova slika biti objavljena negdje u svijetu,
Pitanje je kako jedan automobil dovesti u ovakvu poziciju tokom vožnje i voziti ga stotine metara, a da se ne prevrne na jednu ili drugu stranu. Momci voze po putevima na kojima nema nikakvog saobraćaja, tako da nisu opasnost za druge. A koliko su samouvjereni u svom hobiju, pokazuje i slika u prilogu, na kojoj se vidi jedan momak koji pravi selfie sa nagetim automobilom u pozadini.
(view)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen