Montag, 9. April 2018

Taj čudesni svijet: Zaustavljeni trenuci


Surferka na slici nije u opasnosti. Ajkula je samo dio jedne 3-D slike u “Muzeju iluzija” u Hollywoodu. Posjetioci mogu po svojoj želji izabrati pozadinu ispred koje će pozirati za svoju fotografiju.


Behar trešanja u glavnom gradu Japana Tokiju pobrinuo se za veličanstvenu panoramu na obalama rijeke Sumido. Barem što se tiče cvijetnog izgleda, Tokio je najljepši grad na svijetu. A što se tiče behara trešnje, posjetiocima za uživanje u prizoru na raspolaganju stoji čak 8 velikih gradskih parkova


Dan za kupanje na ulicama Manile glavnog grada Filipina. Djeca se kupaju ili u plastičnim bačvama, ili u velikim plastičnim kacama. Glavna stvar, čistoća i zdravlje. Pa makar se u jednoj takvoj kaci našlo i troje djece.


U Glazgovu, u Škotskoj, održano je takmičenje, ali ne u frizurama, kako bi se to na prvi pogled moglo zaključiti, nego u plesu. Na slici se vide male učesnice “World Irish Dancing Championships”. Više od 15.500 plesača i njihovih navijača našlo se u “Royal Cocert Hallu”.


Ko bi to još mogao pomisliti da postoji Britansko udruženje ljubitelja alpake (Btitish Alpaca Sociaty). U sred Engleske, u gradiću Telford, održana je revija ovih životinja, uz ocjenjivanje od strane stručnog žirija. Pobjednici u kategorijama Huyaca i Suri dobili su titule “Supreme Champion”. Sad znamo da ima i toga.


Ruskinja Angelina Melnikowa na slici, prilikom gimnastičke vježbe na gredi. Svjetski kup u gimnastici ove godine održaće se tokom oktobra u Birminghamu, u Engleskoj.


Sedmica mode, poznati Fashion Week, stigla je i u Kinu. Model na slici priprema se u backstage za show dizajnera Mao Gepinga.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen