Freitag, 20. April 2018

Uskoro Indiana Joan


Steven Spielberg (71) uskoro planira snimati novi film iz serijala „Indiana Jones“. Kako se već čuje, to neće biti samo kino revolucija, nego i prilična hrabrost. Steven Speilberg će u novom filmu napraviti jednu drastičnu izmjenu. Ustvari, kao zamjenu za Harrisona Forda (75), on planira jednu „Indiana Joan“.
Na prvi pogled, ideja se čini prilično odvažna: „Indiana Jones“ bez legendarnog Harrisona Forda?
Međutim, legendarni glumac neće sada postati mlađi, i sada je pravo vrijeme da se lagano razmišlja o nasljedniku legendarnog arheologa. Ili upravo o jednoj nasljednici. Snimanje petog nastavka avanturističke serije trebalo bi početi u aprilu sljedeće godine.
“To će biti posljednji film sa Harrisonom Fordom, u to sam skoro siguran”, kaže Spielberg.
A da star režiser sa novinom pomalo ide u rizik, što bi moglo razočarati ljubitelje ovih filmova, ukoliko kult arheologa zamijeni jedna žena, on je duboko svjestan toga.
Pri tome, barem neće imati problema sa imenom, od Jonesa će nastati Joana, u čemu nema ničeg pogrešnog. Tako misli Spielberg, i dodaje da ga je u tome inspirisala njegova majka, kada njegov otac zbog posla nije skoro nikako imao vremena za njega, majka ga je sama podigla i odgojila.
Neće ovo biti prvi put da jedna glavna uloga promijeni pol. To se već desilo u seriji “Docotor Who”, kada je Jodie Whittaker (35) u glavnim ulogama mijenjala Davisa Tennanta (46), Petera Capaldija (59) i Matt Smitha (35).
A da su žene veoma uspješne u akcionim filmovima, nema sumnje. Alicia Vikander (29) kao “Lara Croft” i “Tomb Raider” trenutno je veoma popularna u kinima. Ona bi sigurno bila top glumica u ulozi “Indiane Joan”. Druge mogućnosti su Gai Gadot (32) ili Charlize Theron (42), koja igra glavnu ulogu u trileru “Atomic Blonde”.
Steven Spielberg se već godinama zalaže za ravnopravnost žena i muškaraca u filmskoj industriji.
Sa njegovom “Indiana Joan” Spielberg bi mogao dati jedan novi znak za ravnopravnost polova u Hollywoodu.
(express)
(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen