Mittwoch, 11. April 2018

Modni trend: Muškarci bez čarapa


U službi istine, Grand Tucker (25), novinar „Timesa“, skinuo je čarape i otišao u London, kako bi detaljno istražio jednu posebnu pojavu.
Povod: Trend kod koga se sve više muškaraca u javnosti pojavljuje sa golim gležnjevima. To je postalo toliko rašireno u Velikoj Britaniji da su čak i organizatori godišnje konjske trke Royal-Ascot bili prisiljeni da zauzmu svoj stav u vezi ove pojave.
Ova konjska trka, jedan je od najomiljenijih kraljičinih godišnjih društvenih događaja, ujedno je i „sinonim elegantnog odijevanja“.  A to znači, čarape moraju biti navučene. Ukoliko bi se neko od gospode na trci, ipak, pojavio bez čarapa, odmah bi mu na raspolagaje bio stavljen čitav asortiman čarapa, kako bi se „situacija rasčistila“.
Novinar Tucker je tokom istraživanja utvrdio da i mnogi privatni klubovi ne žele vidjeti muškarce bez čarapa u svojim prostorijama, pa su u tom smislu „izmjenili i svoje statute“.
Luksuzni hotel Ritz je u tom pogledu bio otvoreniji. Tucker se bez čarapa mogao zadržati samo u predvorju hotela U dostojanstvenom hotelu Goring, Tuckeru je bilo dozvoljeno da golih gležnjeva popije šolju lijepog čaja.
„The mankle“, (od man i ankle), čovjek bez čarapa, je postao popularan preko muzičara Pharella Williamsa. Novinar Trucker vjeruje da je trend irevirzibilan, iako je i sam ljubitelj čarapa, to mu ne smeta, jer kako reče na kraju: „Gležanj može biti dobra stvar, samo ako pripada lijepom muškarcu“.
(spiegel)


(NovaSloboda.ba)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen